Τούρκος υπουργός Ενέργειας: “Το Oruc Reis έφτασε στην περιοχή που θα πραγματοποιήσει έρευνες”

Τούρκος υπουργός Ενέργειας: “Το Oruc Reis έφτασε στην περιοχή που θα πραγματοποιήσει έρευνες”
O υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ AP

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας ανακοίνωσε την άφιξη του σεισμογραφικού σε περιοχή νοτίως του συμπλέγματος της Μεγίστης

Το Oruc Reis έφτασε στην περιοχή όπου θα εργαστεί, αφού απέπλευσε από την Αττάλεια για την νέα του αποστολή στην Μεσόγειο, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ.

“Θα συνεχίσουμε χωρίς διακοπή τις προσπάθειές μας στη Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο για την ενεργειακή ανεξαρτησία της Τουρκίας.

Oruc Reis 83 εκατομμύρια πίσω σου”, καταλήγει η ανάρτηση του Ντονμέζ.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX, με ισχύ από 10 έως 23 Αυγούστου για την πραγματοποίηση ερευνών του σεισμογραφικού, νοτίως του συμπλέγματος της Μεγίστης, ενώ είχε προηγηθεί Οδηγία προς Ναυτιλομένους, για άσκηση με πραγματικά πυρά των τουρκικών πολεμικών πλοίων, λίγο μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου για την οριοθέτηση ΑΟΖ.

Την συνέχιση των τουρκικών ερευνών, άλλωστε, είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού χαρακτήρισε “άνευ αξίας” την συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου μετά την προσευχή της Παρασκευής στην Αγιά Σοφιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version