ΗΠΑ: Πάρτι αποκάλυψης φύλου μωρού κατέληξε σε τραγωδία

Πάρτι αποκάλυψης φύλου μωρού (ΦΩΤΟ Αρχείου)
Πάρτι αποκάλυψης φύλου μωρού (ΦΩΤΟ Αρχείου) JACOB AMMENTORP LUND

Η έκρηξη ενός αυτοσχέδιου μηχανισμού που θα πετούσε χρωματιστή σκόνη, είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία μία 56χρονη γυναίκα που βρισκόταν στο πάρτι.

Μία οικογένεια στην Αϊόβα των ΗΠΑ οργάνωσε πάρτι αποκάλυψης φύλου του μωρού τους, όταν αυτοσχέδιος μηχανισμός που υποτίθεται πως θα πετούσε χρωματιστή σκόνη, εξερράγη και κατέληξε σε τραγωδία.

Σύμφωνα με το πλάνο της οικογένειας ο μηχανισμός θα εκτόξευε χρωματιστή σκόνη στον αέρα, η οποία ανάλογα με το χρώμα της θα αποκάλυπτε το φύλο του νέου μέλους της οικογένειας.

ADVERTISING

Ωστόσο, η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία μία 56χρονη γυναίκα που στεκόταν 14 μέτρα μακριά από το σημείο. Συγκεκριμένα η Pamela Kreimeyer έχασε τη ζωή της όταν θραύσμα του μηχανισμού τη χτύπησε στο κεφάλι, πριν συνεχίσει την πορεία του και καταλήξει 132 μέτρα πιο μακριά, σε διπλανό χωράφι.

Όπως ανέφεραν οι αρχές, τα μέλη της οικογένειας κατασκεύασαν έναν μεταλλικό κύλινδρο, τον οποίο τοποθέτησαν σε βάση και μέσα έβαλαν μπαρούτι, που πίστευαν πως θα πετούσε στον αέρα τη χρωματιστή σκόνη. Όμως το λάθος που έκαναν ήταν πως έκλεισαν το πάνω μέρος του σωλήνα με ταινία, με αποτέλεσμα η κατασκευή να εκραγεί.

Οι τοπικές αρχές, μετά το περιστατικό, προειδοποίησαν τους πολίτες να είναι περισσότερο προσεκτικοί με τις εκρηκτικές ύλες.

Πηγή: 

theguardian

SHARE:

24Media Network