Τραγωδία στη Λισαβόνα: Νεκρό βρέφος 10 μηνών – Το ξέχασε για ώρες στο αυτοκίνητο ο πατέρας του

Τραγωδία στη Λισαβόνα: Νεκρό βρέφος 10 μηνών – Το ξέχασε για ώρες στο αυτοκίνητο ο πατέρας του
Βρέφος σε παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου (φωτογραφία αρχείου) iStock

Ξανά στην επιφάνεια το Σύνδρομο Ξεχασμένου Μωρού με τελευταίο περιστατικό αυτό στην Πορτογαλία, όπου ένας πατέρας, λέκτορας Πανεπιστημίου, ξέχασε για πάνω από 7 ώρες το μόλις 10 μηνών κοριτσάκι του μέσα στο αυτοκίνητο σε πάρκινγκ Πανεπιστημίου.

Ακόμα ένα τραγικό περιστατικό που οφείλεται στο Σύνδρομο Ξεχασμένου Μωρού (Forgotten Baby Syndrome-FBS) έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο παρόμοιων συμβάντων, αυτή τη φορά στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, όπου ένας πατέρας ξέχασε το μόλις 10 μηνών παιδί του για αρκετές ώρες μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ εκείνος βρισκόταν στην εργασία του.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο πάρκινγκ της Πανεπιστημιούπολης της Αλμάντα, όπου το κοριτσάκι έμεινε για 7 ώρες μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, ενώ επικρατούσαν θερμοκρασίες που άγγιζαν τους 26 βαθμούς.

Ο πατέρας του παιδιού, λέκτορας στη Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας, οδήγησε το αυτοκίνητο σε απόσταση 100 μέτρων από τον βρεφονηπιακό σταθμό της πανεπιστημιούπολης στις 8 το πρωί, αλλά “για αδιευκρίνιστους λόγους” δεν την άφησε εκεί ως συνήθως, “πηγαίνοντας κατευθείαν στο γραφείο του“, αναφέρεται στα πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης.

“Το μωρό μπορεί να είχε κοιμηθεί και να ήταν σιωπηλό”, λέει η πορτογαλική ιστοσελίδα Correio da Manhã.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι την άφησαν στο κλειδωμένο αυτοκίνητο “χωρίς ο πατέρας ή οποιοσδήποτε άλλος να το αντιληφθεί (…) Οι εξωτερικές θερμοκρασίες έφτασαν τους 26ºC, πράγμα που σημαίνει ότι εύκολα θα έφταναν τους 50ºC μέσα στο αυτοκίνητο.

Στις 15:30, περισσότερες από επτά ώρες αργότερα, ο καθηγητής επέστρεψε στο αυτοκίνητό του και βρήκε με τρόμο την κόρη του αναίσθητη στο πίσω κάθισμα στο κάθισμα. Ο ίδιος έκανε ό,τι μπορούσε, ωστόσο το παιδί δεν ανταποκρινόταν και στο σημείο κλήθηκαν αμέσως ιατρικές ομάδες, ενώ τις προσπάθειες ανάνηψης έκανε ένας φοιτητής που είχε εκπαίδευση πυροσβέστη.

Στους γονείς – η μητέρα έφτασε στην πανεπιστημιούπολη για να προσπαθήσει να σώσει την κόρη της – προσφέρθηκε και στους δύο ψυχιατρική υποστήριξη από τις υπηρεσίες έκτακτης ιατρικής βοήθειας του ΙΝΕΜ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα