Τραγωδία στη Ρουμανία: Συνετρίβη πολεμικό αεροσκάφος σε show - Νεκρός ο κυβερνήτης

Συνετρίβη πολεμικό αεροσκάφος σε show

Το αεροσκάφος MiG-21 Lancer συνετρίβη σε χωράφια, μπροστά στα μάτια περίπου 4.000 ανθρώπων που παρακολουθούσαν την αεροπορική επίδειξη

Σε τραγωδία εξελίχθηκε το Σάββατο μια αεροπορική επίδειξη στη Ρουμανία, καθώς ένα πολεμικό τζετ της χώρας συνετρίβη στο έδαφος, μπροστά στα μάτια χιλιάδων ανθρώπων, που παρακολουθούσαν την εκδήλωση, με τον 36χρονο κυβερνήτη να ανασύρεται νεκρός.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι στην επαρχία Καλαράσι, 10 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Φετέστι. Μάρτυρες δήλωσαν στα τοπικά ΜΜΕ ότι ο πιλότος ίσως να επέλεξε να κατευθύνει το αεροσκάφος Mikoyan-Gurevich MiG-21 Lancer προς τα χωράφια, προκειμένου να αποφύγει πιθανή πτώση του πάνω στον συγκεντρωμένο κόσμο. Σύμφωνα με το Reuters, περίπου 4.000 άνθρωποι παρακολουθούσαν το εναέριο show.

ADVERTISING

Μετά τη συντριβή ο υπουργός Άμυνας, Μιχάι Φίφορ δήλωσε στη Romania TV ότι τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας είναι όλα "σε άριστη κατάσταση" και ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνουν αναφορές για τα αίτια της τραγωδίας. Το Cotidanul.ro πάντως αναφέρει ότι από το 1994 έως σήμερα 24 αεροσκάφη MiG έχουν συντριβεί.

SHARE:

24Media Network