Τραγωδία στο Μεξικό: Πάνω από 50 μετανάστες νεκροί σε τροχαίο

Τραγωδία στο Μεξικό: Πάνω από 50 μετανάστες νεκροί σε τροχαίο
Δεκάδες μετανάστες νεκροί και τραυματίες μετά από τροχαίο στο Μεξικό AP Photo

Πενήντα τρεις νεκροί μετανάστες και τρεις σοβαρά τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου δυσχτυχήματος που σημειώθηκε στο νοτιοανατολικό Μεξικό.

Πενήντα τρεις μετανάστες σκοτώθηκαν χθες Πέμπτη όταν φορτηγό που τους μετέφερε στο νοτιοανατολικό Μεξικό ανατράπηκε, ανέφερε η εισαγγελία.

Νωρίτερα, η ίδια πηγή είχε κάνει λόγο για 49 νεκρούς απο το τροχαίο δυστύχημα.

«Μέχρι στιγμής έχουμε 53 νεκρούς και άλλοι τρεις άνθρωποι είναι πολύ σοβαρά τραυματισμένοι», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γενική εισαγγελία, χωρίς να διευκρινίσει τις εθνικότητες των θυμάτων.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Πολιτικής Προστασίας στην μεξικανική πολιτεία Τσιάπας, επρόκειτο κυρίως για πολίτες της γειτονικής Γουατεμάλας. Νωρίτερα αναφέρθηκε πως πολλά θύματα ήταν υπήκοοι Ονδούρας.

Η μεταφορά με φορτηγά μεταναστών κυρίως από την κεντρική Αμερική –που αποπειρώνται να φθάσουν στις ΗΠΑ με την ελπίδα πως θα βρουν καλύτερη ζωή, θα σωθούν από τη βία των συμμοριών και την ανέχεια στις πατρίδες τους– είναι συνηθισμένη μέθοδος των διακινητών.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα