Τραμπ: Δεν εγγυάται την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας εφόσον εκλεγεί

Τραμπ: Δεν εγγυάται την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας εφόσον εκλεγεί
Ντόναλντ Τραμπ AP

Για μία ακόμη φορά ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά σε περίπτωση που ηττηθεί στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Προτιμώντας να δώσει μια επαμφοτερίζουσα απάντηση, ο Ντόναλντ Τραμπ απέφυγε να δεσμευτεί για την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας σε περίπτωση ήττας του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Θα δούμε τι θα γίνει», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν εγγυάται την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας, υπονοώντας ότι ο μεγιστάνας θα ηττηθεί. Μετά την απάντηση, ο Τραμπ τόνισε ότι θα υπάρξει «συνέχεια» της κρατικής εξουσίας στη χώρα, μοιάζοντας πάντως περισσότερο να προσπαθεί να αντικρούσει το ότι η ήττα του είναι δεδομένη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Τραμπ έχει πει επανειλημμένα ενόψει των φετινών εκλογών ότι ενδέχεται να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα στη δικαιοσύνη εάν ηττηθεί. Η προειδοποίηση αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς ο ένοικος του Λευκού Οίκου ετοιμάζεται να ανακοινώσει ποιο πρόσωπο προτείνει να καταλάβει άμεσα την έδρα που έμεινε κενή στο εννεαμελές Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ μετά τον θάνατο της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ.

Το 2016, όταν ο νεοϋορκέζος μεγιστάνας των ακινήτων ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το κορυφαίο αξίωμα στις ΗΠΑ, δήλωνε πως θα αποδεχόταν το αποτέλεσμα εάν ήταν ξεκάθαρο, ή εάν νικούσε.

Ενόψει των φετινών εκλογών, ο Τραμπ έχει επιδιώξει να θέσει εν αμφιβόλω το αποτέλεσμα προληπτικά, επικαλούμενος το ενδεχόμενο νοθείας, ειδικά στις επιστολικές ψήφους. Πολιτολόγοι στις ΗΠΑ αντιτείνουν ότι η νοθεία είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο σε εκλογικές διαδικασίες στη χώρα, μολαταύτα ο Ρεπουμπλικάνος αρχηγός του κράτους χαρακτηρίζει «καταστροφή» τη διαδικασία αυτή.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα