Τραμπ: Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα

President Donald Trump speaks during a briefing with Senior Military leaders in the Cabinet Room of the White House in Washington, Thursday, Oct. 5, 2017. Sitting on the left is Defense Secretary Jim Mattis. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)
President Donald Trump speaks during a briefing with Senior Military leaders in the Cabinet Room of the White House in Washington, Thursday, Oct. 5, 2017. Sitting on the left is Defense Secretary Jim Mattis. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais) AP

Ο πρόεδρος Τραμπ επαναλαμβάνει ότι το Ιράν δεν τηρεί «το πνεύμα» της συμφωνίας του 2015

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε την Πέμπτη ότι το Ιράν δεν τηρεί το «πνεύμα» της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας που είχε συναφθεί το 2015 ανάμεσα σε έξι μεγάλες δυνάμεις και την Τεχεράνη και πρόσθεσε ότι θα αποκαλύψει πολύ σύντομα την απόφασή του για το εάν θα επαληθεύσει ή όχι την τήρησή της.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο Ιράν (...) να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνάντησής του με ανώτατους αξιωματικούς των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων στον Λευκό Οίκο.

«Το ιρανικό καθεστώς υποστηρίζει την τρομοκρατία και εξάγει βία, αιματοχυσία και χάος σε όλη τη Μέση Ανατολή. Για αυτό πρέπει να βάλουμε τέλος στη συνεχιζόμενη επιθετικότητα και στις φιλοδοξίες απόκτησης πυρηνικών όπλων του Ιράν. Δεν τήρησαν το πνεύμα της συμφωνίας τους», επέμεινε ο ρεπουμπλικάνος.

Ερωτηθείς για την απόφαση που αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ημέρες για το εάν θα επαληθεύσει ή όχι την τήρηση της συμφωνίας, ο Aμερικανός πρόεδρος διεμήνυσε «θα ακούσετε (νέα) για το Ιράν πολύ σύντομα».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/AP Photo/Pablo Martinez Monsivais

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προς μη επικύρωση της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν, ο Τραμπ

Ιράν: Οι Ευρωπαίοι πρέπει να διαφυλάξουν τη συμφωνία για το πυρηνικό μας πρόγραμμα

Γερμανία: Σχηματισμό κυβέρνησης ζητούν τα συνδικάτα

Η Emirates και η flydubai ανακοινώνουν τα πρώτα δρομολόγια κοινού κωδικού

SHARE: