Τραμπ: "Έχω την εξουσία να δώσω χάρη στον εαυτό μου"

Ο Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ AP

Μέσω Twitter, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενημέρωσε ότι ενώ θα μπορούσε να δώσει χάρη στον εαυτό του, αναφορικά με τη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές, δεν θα το κάνει, καθώς δεν έχει διαπράξει τίποτα το επιλήψιμο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε μέσω Twitter πως δεν έχει κάνει τίποτα επιλήψιμο, ωστόσο ο νόμος του δίνει την εξουσία να δώσει χάρη στον εαυτό του, απηχώντας το επιχείρημα που προέβαλαν οι δικηγόροι του σε υπόμνημα προς τον ειδικό εισαγγελέα που διερευνά ενδεχόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, το οποίο δημοσιοποιήθηκε στα ΜΜΕ στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

«Όπως έχουν δηλώσει πολλοί νομομαθείς ακαδημαϊκοί, έχω το απόλυτο δικαίωμα να δώσω ΧΑΡΗ στον εαυτό μου, αλλά γιατί να το κάνω αυτό αφού δεν έχω κάνει τίποτε επιλήψιμο; Εν τω μεταξύ το χωρίς τέλος Κυνήγι Μαγισσών, του οποίου ηγούνται 13 πολύ Θυμωμένοι και Με Σύγκρουση Συμφερόντων Δημοκρατικοί (& άλλοι) συνεχίζεται μέχρι τις ενδιάμεσες εκλογές», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ανάρτησή του στο Twitter.

ADVERTISING

Ο δικηγόρος του Τραμπ Ρούντι Τζουλιάνι δήλωσε χθες πως ο Αμερικανός πρόεδρος έχει «πιθανότατα» την εξουσία να δώσει χάρη στον εαυτό του στην περίπτωση που του απαγγελθούν κατηγορίες στο πλαίσιο της έρευνας για την ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016. Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης είπε επίσης ότι είναι όλο και πιο πιθανό ότι ο Τραμπ θα αρνηθεί να ανακριθεί από τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, ο οποίος διεξάγει την έρευνα αυτή. Οι πρόεδροι έχουν «πιθανότατα» την εξουσία να δώσουν χάρη στον εαυτό τους, δήλωσε ο Τζουλιάνι στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι ο Τραμπ δεν έχει αυτή την πρόθεση.

«Πιστεύω πως οι πολιτικές διακλαδώσεις θα ήταν δύσκολες» πρόσθεσε. «Το να δίνεις χάρη σε άλλα πρόσωπα είναι ένα πράγμα, το να δίνεις χάρη στον εαυτό σου είναι κάτι άλλο.» Στο υπόμνημα που έστειλαν οι δικηγόροι του Τραμπ στον ειδικό εισαγγελέα Μάλερ και το οποίο δημοσιεύθηκε από τους New York Times, υποστηρίζεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί να κατηγορηθεί για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης επειδή έχει τη συνταγματική εξουσία να τερματίσει την έρευνα που επιβλέπει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Μελάνια Τραμπ δεν θα παραστεί στη G7, ούτε στη σύνοδο με τη Βόρεια Κορέα

Σκοτσέζικο ντους: Ο Τραμπ θα συναντηθεί με τον Κιμ στη Σιγκαπούρη

Έκθεση ΟΗΕ: Οι φτωχοί των ΗΠΑ γίνονται φτωχότεροι υπό τον Τραμπ

SHARE:

24Media Network