Τραμπ για τη Β. Κορέα: Ο κόσμος θέλει ειρήνη, όχι θάνατο

President Donald Trump listens during a cabinet meeting at the White House, Wednesday, Dec. 20, 2017, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci)
President Donald Trump listens during a cabinet meeting at the White House, Wednesday, Dec. 20, 2017, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci) AP

"Εγκληματική" η νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ κατά την Πιονγκγιάνγκ

"Ο κόσμος θέλει ειρήνη, όχι θάνατο!", ήταν το μήνυμα που έστειλε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μετά τις νέες κυρώσεις που επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στη Βόρεια Κορέα την Παρασκευή.

"Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ψήφισε με 15 ψήφους (υπέρ) έναντι 0 κατά νέες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας. Ο κόσμος θέλει ειρήνη, όχι θάνατο!", έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Πιονγκγιάνγκ: Εγκληματική η νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ

Η Βόρεια Κορέα χαρακτήρισε "εγκληματικό έγγραφο" την έκθεση του Λευκού Οίκου για τη νέα στρατηγική των ΗΠΑ στην εθνική ασφάλεια τους, λίγες ώρες πριν εγκριθούν από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών οι νέες κυρώσεις σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ.

Η έκθεση αυτή, που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Δευτέρα, συνιστά "ένα τυπικό προϊόν της αλαζονείας των γιάνκηδων, που επιδιώκουν την πλήρη υποταγή όλου του κόσμου στα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών" δήλωσε στο επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. "Είναι επίσης ένα εγκληματικό έγγραφο που αντικατοπτρίζει με σαφήνεια τη γκανγκστερική φύση του Τραμπ που αρέσκεται να σπέρνει προβλήματα", πρόσθεσε.

Η νέα αμερικανική στρατηγική παρουσιάζει την Κίνα και τη Ρωσία ως δυνάμεις αντίπαλες της Ουάσινγκτον που προσπαθούν να αποδυναμώσουν τα αμερικανικά συμφέροντα στον κόσμο και "να υπονομεύσουν την ασφάλεια και την ευημερία" των ΗΠΑ. Πεκίνο και Μόσχα κατήγγειλαν επίσης τον "πολύ επιθετικό χαρακτήρα" αυτής της έκθεσης, όπως τον χαρακτήρισαν.

(Φωτό: AP Photo/Evan Vucci)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Κορέα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΟΗΕ: Νέες κυρώσεις σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ

SHARE:

24Media Network