Τραμπ και Υδροξυχλωροκίνη: Καυστικό σχόλιο της Πελόζι, “φωτιά” το Twitter

Τραμπ και Υδροξυχλωροκίνη: Καυστικό σχόλιο της Πελόζι, “φωτιά” το Twitter
Ο Ντόναλντ Τραμπ AP Photo/Jose Luis Magana)

Θύελλα αντιδράσεων και σκωπτικών σχολίων προς τον Ντόναλντ Τραμπ, μετά την αποκάλυψη του Αμερικανού προέδρου ότι παίρνει υδροξυχλωροκίνη.

Δεν είναι η πρώτη φορά εν μέσω πανδημίας που ο Ντόναλντ Τραμπ προβαίνει σε δηλώσεις ή ενέργειες που προκαλούν σωρεία σχολίων και αντιδράσεων, προτείνοντας διάφορα μη αποδεδειγμένα και -το κυριότερο- μη εγκεκριμένα επιστημονικά μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού.

Δεν έχει συμπληρωθεί ένας μήνας από την ημέρα που “έριξε” την ιδέα για χρήση απολυμαντικών ή έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία, σε μία στιγμή “έμπνευσης” και προτάσεων για την πρόληψη ή την “εξόντωση” του ιού.

Αυτή τη φορά, ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται ότι πήγε ένα βήμα παραπέρα, καταδεικνύοντας ένα ανάλογο μέτρο, το οποίο όμως, πριν το συστήσει στους πολίτες, αποκάλυψε ότι το έχει δοκιμάσει και ο ίδιος, πράγμα που εδώ και μιάμιση βδομάδα κάνει συστηματικά.

Ιδού και το video:

“Είναι μεγάλος σε ηλικία και παχύσαρκος”

Η αποκάλυψη του Ντόναλντ Τραμπ για ιδία χρήση υδροξυχλωροκίνης έφερε καταιγίδα αντιδράσεων, στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, στα social media, μα, πρώτα από όλα στον κόσμο της πολιτικής.

Η Νάνσι Πελόζι, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ήταν η πρώτη που επέκρινε τον Αμερικανό Πρόεδρο, δείχνοντας ωστόσο και μία τάση να υποτιμήσει την αποκάλυψή του, αφού όταν φιλοξενήθηκε στο CNN και ρωτήθηκε για το θέμα, λίγο μετά την τοποθέτησή της ζήτησε από τον δημοσιογράφο να προχωρήσουν παρακάτω. Πριν γίνει αυτό, βέβαια, η Νάνσι Πελόζι έριξε μία γερή σταγόνα από “φαρμάκι”, λέγοντας: “Είναι ο πρόεδρος της χώρας και θα προτιμούσα να μην παίρνει φάρμακα που δεν έχουν εγκριθεί από τους επιστήμονες. Ειδικά στην ηλικία του και, πώς να το πω, στο γκρουπ των κιλών που ανήκει, όπου είναι παχύσαρκοι. Δεν είναι καλή ιδέα”.

Κριτική και λογοκρισία

Ο Τραμπ δέχτηκε δριμύτατη κριτικη για την επικινδυνότητα της νέας του δήλωσης και αποκάλυψης, τόσο για τον ίδιο όσο και για τον κόσμο που ενδεχομένως ακολουθήσει την ενέργειά του και προβεί σε χρήση υδροξυχλωροκίνης. Ο Κρις Κουόμο (αδερφός του Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης) αναφέρθηκε στο περιστατικό και επέστησε την προσοχή των πολιτών να μην ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη “συνταγή”, δεν ήταν όμως αυτή η τοποθέτηση που ενόχλησε τον Τραμπ. Το σχόλιο του Νιλ Καβούτο του “Fox News”, ο οποίος έβαλλε κατά του Ντόναλντ Τραμπ και της νέας επικίνδυνης και απερίσκεπτης ενέργειάς του προκάλεσε την οργή του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος φαίνεται να βάζει στη μαύρη λίστα το συγκεκριμένο κανάλι.


Στο Twitter το… χάος

Όσο για τον κόσμο του Twitter; Ένας καταιγισμός από σχόλια, στη συντριπτική πλειοψηφία τους εμπαικτικά προς τον Αμερικανό πρόεδρο. Αρκετοί δημοσιογράφοι αλλά και απλοί χρήστες του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης κατέκριναν τον Ντόναλντ Τραμπ για την ενέργειά του, τόνισαν την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης μη εγκεκριμένης μεθόδου, ενώ αρκετά Μέσα προχώρησαν και σε έρευνες που την αμφισβητούσαν, υπογραμμίζοντας τις συνέπειες της υδροξυχλωροκίνης.



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα