Τραμπ καλεί Σίσι στην Ουάσινγκτον

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής Νικόλαου Βούτση και του Προεδρείου του Σώματος με τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Abdel Fattah Al-Sisi, την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015. Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος συνοδεύονταν από μέλη του υπουργικού Συμβουλίου και άλλους αξιωματούχους της χώρας του.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής Νικόλαου Βούτση και του Προεδρείου του Σώματος με τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Abdel Fattah Al-Sisi, την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015. Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος συνοδεύονταν από μέλη του υπουργικού Συμβουλίου και άλλους αξιωματούχους της χώρας του. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος θα βρεθεί στην Ουάσινγκτον, αποδεχόμενος πρόσκληση του Τραμπ

Ο αιγύπτιος πρόεδρος Σίσι προσκλήθηκε από τον Τραμπ για συνομιλίες στην Ουάσιγκτον στις 3 Απριλίου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα φιλοξενήσει τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι για συνομιλίες στην Ουάσιγκτον στις 3 Απριλίου, είπε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου χθες.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί μετά από πρόσκληση του Τραμπ, είπε ο αξιωματούχος. Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν τηλεφωνικά στις 23 Ιανουαρίου, λίγες μέρες μετά την ορκωμοσία του Τραμπ, για την ενίσχυση της μάχης εναντίον της τρομοκρατίας, και ο Τραμπ υπογράμμισε την δέσμευσή του στις διμερείς σχέσεις τους, είπαν οι δύο κυβερνήσεις μετά τη συνομιλία.

Ο Σίσι, ο οποίος είχε τεταμένες σχέσεις με τον προκάτοχο του Τραμπ, Μπαράκ Ομπάμα, εκλέχθηκε πρόεδρος το 2014, ένα χρόνο αφότου ηγήθηκε της στρατιωτικής ανατροπής του προέδρου της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μόρσι μετά από μεγάλες διαδηλώσεις.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αίγυπτος, ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network