Τραμπ: 'Κανένα χάος στον Λευκό Οίκο'

President Donald Trump speaks during a cabinet meeting in the Cabinet Room of the White House, Monday, July 31, 2017, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci)
President Donald Trump speaks during a cabinet meeting in the Cabinet Room of the White House, Monday, July 31, 2017, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci) AP

Μετά την ορκωμοσία του νέου προσωπάρχη Τζον Κέλι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έσπευσε να του πλέξει το εγκώμιο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε σήμερα ότι βασιλεύει χάος στον Λευκό Οίκο, παρά τις αποκαλύψεις για τις αντιπαλότητες στους κόλπους της κυβέρνησής του αλλά και τις συνεχείς αποτυχίες για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας.

"Ρεκόρ στο Χρηματιστήριο, καλύτερες οικονομικές στατιστικές εδώ και χρόνια, ανεργία στο χαμηλότερο σημείο της εδώ και 17 χρόνια, αύξηση μισθών, ασφάλεια στα σύνορα, Ανώτατο Δικαστήριο (σ.σ. διορισμός ένατου δικαστή): δεν υπάρχει χάος στο ΛΟ", τον Λευκό Οίκο, ήταν το μήνυμα που ανάρτησε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter νωρίς το πρωί.

Ο νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, ο απόστρατος στρατηγός Τζον Κέλι, ορκίστηκε επίσης στα νέα καθήκοντά του σήμερα το πρωί.

Ο Τραμπ έσπευσε να του πλέξει το εγκώμιο λέγοντας ότι "αυτά που πέτυχε όσον αφορά την εσωτερική ασφάλεια κατέρριψαν ρεκόρ" και κάνοντας λόγο για "εκπληκτικά αποτελέσματα" στην ασφάλεια των συνόρων. Πρόσθεσε ότι "δεν έχει καμία αμφιβολία" πως ο Κέλι θα κάνει καταπληκτική δουλειά ως προσωπάρχης.

Ο μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας διορίστηκε την Παρασκευή προσωπάρχης, στη θέση του Ρέινς Πρίμπους, μετά από μια χαοτική εβδομάδα. Η απόφαση αυτή ελήφθη λίγες ώρες αφότου ο νέος διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, ο Άντονι Σκαραμούτσι, επιτέθηκε με ιδιαίτερα χυδαία γλώσσα στον Πρίμπους αλλά και σε άλλα μέλη της κυβέρνησης.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους τι διαφορετικό θα φέρει ο Κέλι, ο Τραμπ απάντησε: "Τα πάμε πολύ καλά, έχουμε μια φοβερή βάση, έχουμε μια φοβερή ομάδα υποστήριξης. Η χώρα είναι αισιόδοξη και νομίζω ότι ο στρατηγός θα το επιτείνει αυτό".

Φωτό: AP Photo/Evan Vucci

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τυφώνας 'Τραμπ' στο Λευκό Οίκο

SHARE:

24Media Network