Τραμπ: Ο πυροβολισμός στη Βιρτζίνια σχετίζεται με ψυχολογικά προβλήματα, όχι με το πρόβλημα της οπλοκατοχής

default image

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχολιάζοντας αυτή τη φορά την αιματηρή επίθεση στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, που στοίχισε τη ζωή σε μια δημοσιογράφο και έναν κάμεραμαν, δήλωσε πως το πρόβλημα ήταν τα ψυχολογικά προβλήματα του δράστη και όχι το ότι είχε νόμιμα στην κατοχή του όπλο

Ο Ντόναλντ Τραμπ ξαναχτύπησε! Μιλώντας στο διεθνές δίκτυο του CNN για την δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ και μεταδόθηκε ζωντανά από την εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού WDBJ7, όπου εργάζονταν τα δυο θύματα, δήλωσε ότι το πρόβλημα ήταν η ψυχολογική κατάσταση του δράστη και όχι το ότι έφερε νόμιμα όπλο.

Για “έναν σοβαρά άρρωστο άνθρωπο” μίλησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ. Ο πολυεκατομμυριούχος υποψήφιος τόνισε ότι ο δράστης Vester Lee Flanagan έπρεπε να είχε νοσηλευτεί, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα τα οποία τον οδήγησαν στην δολοφονική επίθεση κατά των πρώην συνεργατών του. “Κάποτε υπήρχαν ειδικά ιδρύματα για ανθρώπους σαν τον Flanagan, ο οποίος είχε περάσει προ πολλού τα όρια και θα έπρεπε να είχε νοσηλευτεί”, είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι το γεγονός ότι ο δράστης είχε προμηθευτεί νόμιμα το όπλο της επίθεσης δεν σχετίζεται με το περιστατικό, καθώς η οπλοφορία και η οπλοκατοχή δεν σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να σκοτώνει.

Ενώ, τόνισε πως η λήψη αυστηρότερων μέτρων για την οπλοκατοχή και την οπλοχρησία εξαιτίας ενός περιστατικού, στο οποίο ο εμπλεκόμενος δράστης έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα θα καταφέρει να κάνει δυσκολότερη τη διαδικασία σε όσους επιθυμούν να προμηθευτούν όπλα για αυτοπροστασία.

Παρόλα αυτά, ο κ. Τραμπ δεν ξεκαθαρίζει ποια είναι τα κριτήρια που μπορεί κάποιος να βγάλει νόμιμη άδεια χρήσης όπλου, όπως και το ποιος είναι σε θέση και κάτω από ποιες συνθήκες μπορεί να αγοράσει όπλο.

Τέλος, ο ίδιος έστειλε στις οικογένειες των θυμάτων και τους συνεργάτες της Άλισον Πάρκερ και Ανταμ Γουάρντ τα συλληπτήρια του για το περιστατικό.

(Πηγή: BreitBart)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα