Τραμπ: Ποτέ δεν ανέφερα το Ισραήλ στους Ρώσους

Τραμπ: Ποτέ δεν ανέφερα το Ισραήλ στους Ρώσους

Νέες διαβεβαιώσεις του προέδρου των ΗΠΑ για το τι είπε και δεν είπε με Ρώσους διπλωμάτες 

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν ανέφερε ποτέ το Ισραήλ κατά τις επαφές που είχε με Ρώσους διπλωμάτες όπου φέρεται να μοιράστηκε ευαίσθητες πληροφορίες, που ενδεχομένως είχε δώσει στις ΗΠΑ η σύμμαχος χώρα της Ουάσιγκτον, το Ισραήλ.

«Δεν ανέφερα ποτέ τη λέξη ή το όνομα του Ισραήλ. Ποτέ δεν το ανέφερα αυτό κατά τη διάρκεια αυτής της συνομιλίας» επισήμανε ο Τραμπ σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους έχοντας στο πλευρό του τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, στην Ιερουσαλήμ.

«Όλος ο κόσμος λέει ότι το έκανα, εσείς επίσης με μια ακόμη ψευδή ιστορία» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε στις αρχές Μαΐου σε Ρώσους αξιωματούχους που έκανε δεκτούς στο Λευκό Οίκο διαβαθμισμένες πληροφορίες που προέρχονταν από ένα σύμμαχο των ΗΠΑ, ενώ αφορούσαν ένα σχέδιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος να παγιδεύσει φορητούς υπολογιστές που ήταν πιθανόν να εκραγούν την ώρα την πτήσης ενός αεροσκάφους. Δεν είχε ζητήσει την άδεια να το κάνει από τον εν λόγω εταίρο.

Την ίδια ώρα, αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο τις πληροφορίες που δημοσίευσαν οι New York Times, σύμφωνα με τις οποίες ο σύμμαχος των ΗΠΑ ήταν το Ισραήλ.

Αυτές ακριβώς οι αποκαλύψεις επισκίασαν την επικείμενη επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στο Ισραήλ. Ισραηλινοί σχολιαστές διερωτήθηκαν για τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει στις σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα των υπηρεσιών πληροφοριών και τους κινδύνους που ενδεχομένως θα διέτρεχαν τα προγράμματα κατασκοπείας ή οι ισραηλινές πηγές.

«Η συνεργασία μας στον τομέα των υπηρεσιών πληροφοριών είναι καταπληκτική» και «ποτέ δεν ήταν καλύτερη» τόνισε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτό: AP Photo/Susan Walsh)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ
SHARE:

24Media Network