Τραμπ: Προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης

Τραμπ: Προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ AP

Βουλευτής από τη Νορβηγία πρότεινε τον Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης, καθώς όπως είπε πληροί τις 3 προϋποθέσεις που απαιτούνται.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει προταθεί για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης του 2021, λίγες εβδομάδες μετά τη συμβολή του στην ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σύμφωνα με τη dailymail προτάθηκε από τον Christian Tybring-Gjedde, μέλος του νορβηγικού κοινοβουλίου, ο οποίος επαίνεσε τον Τραμπ για τις προσπάθειές του για την επίλυση των συγκρούσεων παγκοσμίως.

«Για την αξία του, νομίζω ότι έχει κάνει περισσότερα προσπαθώντας να δημιουργήσει ειρήνη μεταξύ των εθνών από τους περισσότερους υποψηφίους για το Βραβείο Ειρήνης», δήλωσε ο Tybring-Gjedde στο Fox News.

Ο Tybring-Gjedde, ο οποίος είναι τέσσερα χρόνια μέλος του Κοινοβουλίου και επίσης πρόεδρος της νορβηγικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση Τραμπ έπαιξε βασικό ρόλο στη εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των ΗΑΕ και του Ισραήλ.

Ο Νορβηγός βουλευτής στάθηκε στο γεγονός ότι ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, πληρούσε τις τρεις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να κερδίσει το Νόμπελ ειρήνης.

«Το πρώτο είναι η αρμονική σχέση μεταξύ των εθνών και το έχει κάνει μέσω διαπραγματεύσεων», είπε.

«Μείωση των μόνιμων στρατευμάτων, έχει μειώσει τον αριθμό των στρατευμάτων στη Μέση Ανατολή και το τρίτο κριτήριο είναι η προώθηση των ειρηνευτικών συνεδρίων», προσθέτοντας ότι ο Τραμπ είχε καταβάλει «τεράστιες προσπάθειες» για τη διαμεσολάβηση της ειρήνης.

Τέσσερις πρόεδροι των ΗΠΑ έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής το βραβείο του Νόμπελ Ειρήνης.

Ο Μπαράκ Ομπάμα το 2009, ο Ρούσβελτ το 1906, ο Γούντροου Γουίλσον το 1920 και ο Τζίμι Κάρτερ το 2002. Ο νικητής του 2021 δεν θα ανακοινωθεί μέχρι τον Οκτώβριο του επόμενου έτους.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα