Τραμπ: Τείχος ακόμη κι αν πάμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Τραμπ: Τείχος ακόμη κι αν πάμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ AP

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει στην κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, ακόμη και κηρύσσοντας κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Δηλώνει πως φτάνει σε οικονομική συμφωνία με την Κίνα λόγω "αδυναμίας της".

O Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επαναβεβαίωσε σήμερα τη βούλησή του να κατασκευάσει το τείχος κατά μήκος της μεθορίου με το Μεξικό, τονίζοντας πως αν χρειασθεί θα κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς οδεύει προς την τρίτη εβδομάδα της η διοικητική παράλυση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, λόγω της διένεξής του με τους Δημοκρατικούς για το θέμα αυτό.

«Πρέπει να κατασκευάσουμε το τείχος», τόνισε ο Τραμπ στους διαπιστευμένους στον Λευκό Οίκο δημοσιογράφους. «Πρόκειται για την ασφάλειά μας, για την ασφάλεια της χώρας μας», πρόσθεσε.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή», επεσήμανε ο Τραμπ.

“Η αδύναμη Κίνα πρέπει να συμφωνήσει μαζί μας”

O Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ακόμη σήμερα πως οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα βαίνουν καλώς και πως η παρούσα αδυναμία της κινεζικής οικονομίας δίνει κίνητρα στο Πεκίνο για την επίτευξη μίας συμφωνίας.

«Πιστεύω πως αυτό τους προσφέρει ένα ισχυρό κίνητρο για να διαπραγματευθούν», τόνισε ο Τραμπ, μιλώντας στους διαπιστευμένους στον Λευκό Οίκο δημοσιογράφους.

Οι αμερικανοί διαπραγματευτές θα συναντηθούν εντός της εβδομάδας στο Πεκίνο με τους Κινέζους ομολόγους τους για να συζητήσουν την επίτευξη μίας συμφωνίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα