Τραμπ: “Θα φροντίσουμε τους Ινδούς των ΗΠΑ πριν τους παράνομους μετανάστες”

Τραμπ: “Θα φροντίσουμε τους Ινδούς των ΗΠΑ πριν τους παράνομους μετανάστες”
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ AP

Ο πρόεδρος Τραμπ σε προεκλογικό κλίμα και σε επιχείρηση γοητείας της ινδικής κοινότητας, έδωσε το "παρών" σε εκδήλωση προς τιμή του Ινδού πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιχείρησε σήμερα να “γοητεύσει” την ινδική διασπορά, που κατά παράδοση ψηφίζει Δημοκρατικούς, κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης συγκέντρωσης προς τιμή του Ινδού, εθνικιστή πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.

Προσδίδοντας σε αυτή την εορταστική συγκέντρωση προεκλογικό χαρακτήρα, ο Αμερικανός πρόεδρος συνέκρινε το κύμα των μεταναστών στα σύνορα με το Μεξικό με τις εντάσεις μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν για τη διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ. “Η ασφάλεια των συνόρων είναι ζωτικής σημασίας για τις ΗΠΑ. Η ασφάλεια των συνόρων είναι ζωτικής σημασίας για την Ινδία, το καταλαβαίνω καλά”, είπε, καταχειροκροτούμενος από το πλήθος.

Οι συγκεντρωμένοι επευφήμισαν επίσης την υπόσχεση που έδωσε ο Τραμπ να συνεχίσει “να προστατεύει τους αθώους πολίτες από την απειλή της τρομοκρατίας του ριζοσπαστικού ισλάμ”.

“Θα φροντίσουμε τους πολίτες μας της ινδικής διασποράς πριν φροντίσουμε τους παράνομους μετανάστες που θέλουν να κατακλύσουν τη χώρα μας”, διαβεβαίωσε.

Από την πλευρά του, ο Μόντι, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, έπλεξε το εγκώμιο του Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον “φιλικό και προσιτό”.

Η συγκέντρωση αυτή, που οργανώθηκε σε ένα στάδιο του Χιούστον από την ινδική κοινότητα στις ΗΠΑ, ήταν η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ για ξένο ηγέτη, εκτός από τον πάπα. Περιλάμβανε ένα τελετουργικό των Σιχ, ζωηρούς χορούς και, λόγω Τέξας, μαζορέτες με καουμπόικα καπέλα.

Η παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ σε αυτή τη συγκέντρωση ήταν κάτι το ασυνήθιστο. Οι Αμερικανοί πρόεδροι σπανίως συμμετέχουν σε εκδηλώσεις προς τιμή ξένων ηγετών και ο Τραμπ, που έχει αναγάγει τη μετανάστευση σε κεντρικό ζήτημα της προεκλογικής εκστρατείας του, δεν έχει δείξει ότι εκτιμά την εθνική ποικιλομορφία στις ΗΠΑ.

Η ινδική κοινότητα στις ΗΠΑ, περίπου 4 εκατομμύρια άνθρωποι, είναι μια από τις πιο ευημερούσες στη χώρα. Είναι όμως και ιδιαίτερα πιστή στο Δημοκρατικό κόμμα. Το 2016, πάνω από το 80% των Αμερικανών ινδικής καταγωγής ψήφισαν τη Χίλαρι Κλίντον για πρόεδρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version