Ο Τραμπ μετά τις “ενέσεις με απολυμαντικά”, δεν θέλει πλέον να μιλά για τον κορονοϊό

Ο Τραμπ μετά τις “ενέσεις με απολυμαντικά”, δεν θέλει πλέον να μιλά για τον κορονοϊό
Ο Ντόναλντ Τραμπ AP

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, φέρεται αποφασισμένος να σταματήσει να δίνει συνεντεύξεις τύπου για τον κορονοϊό. Κατηγορεί τα ΜΜΕ για "εχθρικές ερωτήσεις" και fake news.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε tweet του το Σάββατο είπε ότι οι καθημερινές του συνεντεύξεις Τύπου για την πανδημία του νέου κορονοϊού δεν αξίζουν να σπαταλά τον χρόνο του, δύο ημέρες μετά το σάλο που προξένησαν παγκοσμίως οι δηλώσεις του για την πιθανότητα χρήσης απολυμαντικών εντός του σώματος των ασθενών ως θεραπεία για τον νέο κορονοϊό.

«Ποιο είναι ο σκοπός να έχουμε συνεντεύξεις Τύπου στον Λευκό Οίκο όταν τα κατευθυνόμενα μέσα ενημέρωσης κάνουν μόνο εχθρικές ερωτήσεις και στη συνέχεια αρνούνται να μεταδώσουν με ακρίβεια την αλήθεια ή τα γεγονότα», έγραψε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

«Κερδίζουν ρεκόρ τηλεθέασης και ο αμερικανικός λαός δεν παίρνει τίποτα άλλο εκτός από ψευδείς ειδήσεις. Δεν αξίζει τον χρόνο και η προσπάθεια!»

Τα σχόλιά του φαίνεται να επιβεβαιώνουν δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης ότι, ενοχλημένος από ερωτήσεις για τη διαχείρισή του της υγειονομικής κρίσης, σχεδιάζει να σταματήσει να παραχωρεί συνεντεύξεις Τύπου, που μεταδίδονται σε καλωδιακά τηλεοπτικά δίκτυα και μερικές φορές διαρκούν περισσότερο από δύο ώρες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, της χώρας που θρηνεί μακράν τα περισσότερα θύματα της πανδημίας, με περισσότερους από 53.000 νεκρούς, προκάλεσε σάστισμα την Πέμπτη σε μια από αυτές τις καθημερινές ενημερώσεις δημοσιογράφων.

«Βλέπω πως το απολυμαντικό τον σκοτώνει (τον κορονοϊό) σ’ ένα λεπτό. Ένα λεπτό. Υπάρχει άραγε ένα μέσο να κάνουμε κάτι τέτοιο με μια ένεση στο εσωτερικό ή σαν έναν καθαρισμό;», είπε, προσθέτοντας πως οι επιστήμονες θα πρέπει να εξετάσουν αν η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να τους βοηθήσει να καταπολεμήσουν τον ιό.

Ο μεγιστάνας τελικά την επόμενη μέρα υποστήριξε ότι η πρόταση του αυτή ήταν «σαρκαστική», προτού τερματίσει τη συνέντευξη Τύπου εκείνο το βράδυ μετά από περίπου είκοσι λεπτά, χωρίς να δεχθεί ερωτήσεις.

Το Σάββατο, μετά από 50 συνεντεύξεις Τύπου μέσα σε δύο μήνες, ο Λευκός Οίκος δεν πραγματοποίησε καμία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, χρησιμοποιεί αυτές τις ενημερώσεις για να επαινεί τις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνησή του, να αντικρούει κριτικές και να επιτίθεται στην Κίνα, στους Δημοκρατικούς και σε Αμερικανούς δημοσιογράφους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα