Τραυματισμένοι δημοσιογράφοι εκλιπαρούν για βοήθεια

Τραυματισμένοι δημοσιογράφοι εκλιπαρούν για βοήθεια

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Συρία. Τραυματισμένοι δημοσιογράφοι "ανέβασαν" βίντεο στο διαδίκτυο ζητώντας βοήθεια (Vid)

SOS εκπέμπει μέσω βίντεο η Γαλλίδα, Edith Bouvier δημοσιογράφος της Le  Figaro που βρίσκεται εγκλωβισμένη στην πόλη Χομς.

Στο βίντεο η νεαρή δημοσιογράφος αναφέρει ότι έχει σπάσει τον μηρό της και πρέπει να μεταφερθεί επειγόντως στον Λίβανο για εγχείρηση. "Χρειάζομαι ένα ασθενοφόρο ή ένα αυτοκίνητο σε καλή κατάσταση για να με μεταφέρει", λέει η δημοσιογράφος ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι και σκεπασμένη με κουβέρτα, ενώ κάνει έκκληση για κατάπαυση του πυρός. Η Bouvier είχε στο πλευρό της τον Γάλλο φωτορεπόρτερ William Daniels.

"Είμαι εδώ ως φιλοξενούμενος και όχι ως αιχμάλωτος. Κάθε βοήθεια από οποιαδήποτε κυβερνητική υπηρεσία θα ήταν ευπρόσδεκτη", λέει ο φωτορεπόρτερ των Times του Λονδίνου Paul Conroy, δείχνοντας στην κάμερα τις τρεις μεγάλες πληγές που έχει στο πόδι του.

Ο Βρετανός φωτορεπόρτερ  ετοιμάζεται να φύγει από την Χομς. "Εξ όσων γνωρίζουμε ο Paul Conroy,ετοιμάζεται να φύγει από τη Χομς για κάποια γειτονική χώρα προκειμένου να λάβει ιατρική βοήθεια", ανέφερε από το Λονδίνο μια εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις.

Στο σημείο αυτό εμφανίζεται ένας Σύρος γιατρός που περιθάλπει τον Conroy, ενώ μία φωνή ακούγεται να λέει "ο Paul είναι καλά, αλλά πρέπει να τον βοηθήσουμε να φύγει από εδώ. Το μέρος εδώ είναι ασφαλές τώρα, αλλά δεν ξέρουμε για το μέλλον. Ίσως χτυπήσουν και εμάς εδώ"…

Όπως αναφέρει το BBC, ο κυβερνήτης της Χομς έλαβε εντολή να απομακρύνει τους ξένους δημοσιογράφους που έχουν τραυματιστεί καθώς και τις σορούς των δύο συναδέλφων τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Edith Bouvier pleads for evacuation from Homs

SHARE:

24Media Network