Πυροβολισμοί στο κέντρο της Βιέννης: Υπάρχει νεκρός

Φωτογραφία από τον τόπο του περιστατικού
Φωτογραφία από τον τόπο του περιστατικού AP

Από περιστατικό πυροβολισμών στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι. O ένας υπέκυψε στα τραύματά του.

Πυροβολισμοί ακούστηκαν στο κέντρο της Βιένης το μεσημέρι της Παρασκευής, σύμφωνα με την εφημερίδα Kronen Zeitung.

Οπως αναφέρει το μέσο, η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί σε ένα εστιατόριο στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας.

ADVERTISING

Από τους εν λόγω πυροβολισμούς οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για δύο τραυματισμούς.

Αλλες αναφορές κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο νεκρό και έναν τραυματία, πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν αργότερα από το κρατικό κανάλι της Αυστρίας το οποίο μετέδωσε ότι ο ένας από τους δύο τραυματίες υπέκυψε στα τραύματά του.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής μαρτυρίες, το περιστατικό έλαβε χώρα στο εστιατόριο Figlmueller το οποίο βρίσκεται κοντά στο καθεδρικό ναό της αυστριακής πρωτεύουσας.

«Έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό. Δεν είναι ακόμη σαφείς περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες του συμβάντος», ανέφερε η αστυνομίας της Αυστρίας χωρίς να είναι σε θέση να δώσει λεπτομέρειες.

Κάποιοι από τους αυτόπτες μάρτυρες είπαν στις αρχές ότι οι ένοπλοι ήταν αρκετοί και ότι εθεάθησαν έξω από το εστιατόριο περίπου στις 13:30 τοπική ώρα.

Η αστυνομία επίσης διευκρίνισε ότι το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται προσώρας ως τρομοκρατική επίθεση καθώς δεν υπάρχουν σχετικές ενδείξεις.

Update 16:15: Η αυστριακή αστυνομία αναφέρει ότι ο τραυματίας είναι σοβαρά τραυματισμένος. Δεν υπάρχει απειλή για μη συμμετέχοντες στο περιστατικό.

Update: 16:41: Οπως μετέδωσε η ιστοσελίδα Heute.at, στο περιστατικό πήραν μέρος τρεις άνδρες οι οποίοι έτρωγαν παρέα στο εστιατόριο. Αγνωστο για κάποια αιτία προέκυψε καυγάς ο οποίος κατέληξε σε πυροβολισμούς.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network