Τρεις στρατιώτες, ένας ηλικιωμένος και ένα βρέφος έπεσαν νεκροί στην πόλη Τσιζρέ της Τουρκίας

Τρεις στρατιώτες, ένας ηλικιωμένος και ένα βρέφος έπεσαν νεκροί στην πόλη Τσιζρέ της Τουρκίας

Μάχες ανάμεσα στους Κούρδους αυτονομιστές του PKK και τον τουρκικό στρατό προκάλεσαν το θάνατο πέντε ανθρώπων στην πόλη Τσίζρε

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα όταν εξερράγη μια βόμβα τη στιγμή που το όχημα στο οποίο επέβαιναν διέσχιζε έναν δρόμο στην πόλη Τσίζρε, στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου από "μέλη μιας τρομοκρατικής αυτονομιστικής οργάνωσης" ανακοίνωσε ο στρατός, που επιρρίπτει την ευθύνη στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Εκτός από τους τρεις στρατιώτες, τραυματίστηκαν άλλοι δύο άνθρωποι εκ των οποίων ο ένας αστυνομικός. Η ζωή των τραυματιών δεν διατρέχει κίνδυνο.

Τρεις στρατιώτες, ένας ηλικιωμένος και ένα βρέφος έπεσαν νεκροί στην πόλη Τσιζρέ της Τουρκίας

Οξύνονται οι εχθροπραξίες στην περιοχή

Η επίθεση αυτή σημειώνεται σε μια περίοδο που εντείνονται οι μάχες μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και των ανταρτών του PKK στην περιοχή. Το βράδυ της Παρασκευής, ένα μωρό τριών μηνών και ο παππούς του σκοτώθηκαν από αδέσποτα πυρά στην πόλη Τσίζρε, όπως έγινε γνωστό σήμερα από νοσοκομειακές πηγές.

Το σπίτι της οικογένειας βρέθηκε στο επίκεντρο ανταλλαγής πυρών μεταξύ στρατιωτών και ανταρτών. Το μωρό χτυπήθηκε στο κεφάλι και η οικογένειά του, βλέποντας ότι ανάσαινε ακόμη, κάλεσε ασθενοφόρο για να το παραλάβει. Ο 73χρονος παππούς ανέλαβε να το μεταφέρει μέχρι το ασθενοφόρο αλλά δέχτηκε και ο ίδιος πυρά.

Το μωρό πέθανε επί τόπου και ο παππούς υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Επιχείρηση του στρατού εναντίον Κούρδων

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν ξεκινήσει από τα μέσα Δεκεμβρίου μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας εναντίον των Κούρδων ανταρτών σε πολλές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας και ιδίως στο Τσίζρε. Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε το Σάββατο ότι σχεδόν 200 μέλη του PKK έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επιχείρησης αυτής.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
SHARE:

24Media Network