Τρελή θεωρία: Ο Τεν Τεν είναι ασέξουαλ γυναίκα

Τρελή θεωρία: Ο Τεν Τεν είναι ασέξουαλ γυναίκα

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικές είναι οι δηλώσεις του Γάλλου φιλοσόφου Vincent Cespedes για τον διάσημο ήρωα κόμικ

"Ο Τεν Τεν είναι μια γυναίκα μεταμφιεσμένη σε άνδρα και κατά πάσα πιθανότητα ασέξουαλ" δήλωσε ο Γάλλος φιλόσοφος, συγγραφέας και καλλιτέχνης Vincent Cespedes, λέγοντας εμμέσως με αυτόν τον τρόπο στους θαυμαστές του διάσημου ήρωα κόμικ, πως όλα όσα γνώριζαν μέχρι τώρα ήταν... ένα ψέμα.

Ο Vincent Cespedes ξαναδιαβάζοντας, με ενήλικα πλέον μάτια, τις περιπέτειες του γνωστού Γάλλου ήρωα κόμικ στα παιδιά του, κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα.

Ισχυρίζεται πως όλο αυτό συμβαίνει επειδή, δεδομένου ότι το κόμικ εκτυλίσσεται στον χωροχρόνο του περασμένου αιώνα, "θέλει να ταξιδεύει ανενόχλητη(;) χωρίς τον φόβο μισογυνηστικών πολιτισμών και το βάρος των κοινωνικών στερεοτύπων" και τεκμηριώνει την άποψή του φέροντας παραδείγματα θηλυπρεπούς συμπεριφοράς στα τεύχη.

Ενώ παραδέχεται ότι υπάρχουν λίγες ενδείξεις στη σωματική εμφάνιση του Τεν Τεν, υποστηρίζει ότι ορισμένες συμπεριφορές, μαζί με την «μακρά ιστορία του Τεν Τεν απέναντι σε θέματα φύλου», κατέδειξαν ότι ο Τεν τεν είναι γυναίκα. Ο Cespedes ισχυρίζεται ότι υπάρχουν και αρκετές περιπτώσεις στην κωμική σειρά όπου ο Τεν Τεν φορά φούστες ή άλλα είδη γυναικείων ενδυμάτων, όταν κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο.

Για παράδειγμα, όταν ένας κακοποιός έριξε τη γροθιά του στον τοίχο του  Ναού του Ήλιου, ο Τεν Τεν του ζήτησε «συγνώμη»! Η στάση του Τεν Τεν απέναντι στον καπετάνιο Χάντοκ όταν ήταν μεθυσμένος στο The Crab With The Golden Claws, έδειξε χαρακτηριστικά που θα ερμηνευτούν ως στερεότυπα θηλυκού, την εποχή που ο Herge ήταν ζωντανός.

Ο Γάλλος φιλόσοφος έχει κάνει και σχετική ανάρτηση στο λογαριασμό του στο διαδίκτυο:

Πηγή: huffingtonpost.fr

SHARE: