Τροχαίο με 14 νεκρούς φοιτητές Erasmus στην Ισπανία

default image

Δεκατέσσερις νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα στην Ισπανία, με λεωφορείο που μετέφερε ξένους φοιτητές, όπως μεταδίδει εκτάκτως το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Τουλάχιστον 14 είναι οι νεκροί από το τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο που έγινε σήμερα το πρωί στην Ισπανία. Το λεωφορείο ταξίδευε από τη Βαλένθια στη Βαρκελόνη, μεταφέροντας σπουδαστές πανεπιστημίου, μεταξύ αυτών και ξένους φοιτητές, σύμφωνα με δηλώσεις τοπικού αξιωματούχου.

Το λεωφορείο μετέφερε 56 επιβάτες, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων από τη βορειοανατολική περιοχή της Καταλονίας. Μερικοί από τους σπουδαστές συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών, μεταξύ ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, Erasmus.

Το λεωφορείο προσέκρουσε και ανατράπηκε σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο, κατά μήκος της ανατολικής ισπανικής ακτής, ενώ ταξίδευε από τη Βαλένθια προς τη Βαρκελόνη. Οι σπουδαστές παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου του φεστιβάλ “Fallas” που πραγματοποιείται στη Βαλένθια και είναι γνωστό για το θέαμα των πυροτεχνημάτων που προσφέρει.

“Επέβαιναν σπουδαστές στο λεωφορείο, μερικοί από αυτούς είναι ξένοι, που σπουδάζουν στην Καταλονία και στη Βαρκελόνη, ενώ είχαν ταξιδέψει στη Βαλένθια για το φεστιβάλ “Fallas” και επέστρεφαν,” δηλώνει ο Jordi Jane περιφερειακός υπουργός Εσωτερικών της Καταλονίας, στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης Τύπου. Ωστόσο, δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι εθνικότητες των σπουδαστών.

Ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε τοπικό αστυνομικό σταθμό, ενώ τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί άμεσα. Οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες στο λεωφορείο που έχουν τραυματιστεί, δεν έχουν υποστεί τραύματα που να είναι απειλητικά για τη ζωή τους, δήλωσε ο περιφερειακός υπουργός Εσωτερικών.

Νωρίτερα σήμερα, είχε γίνει γνωστό ότι δεκατέσσερις νεκροί και 43 τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος με λεωφορείο που έγινε στη Βόρεια Ισπανία, σύμφωνα με τις αρχές της Καταλονίας.

Στο λεωφορείο επέβαιναν φοιτητές διαφόρων εθνικοτήτων, ενώ μετέφερε και φοιτητές του πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, που συμμετείχαν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus.

Το λεωφορείο επέστρεφε στη Βαρκελώνη από τη Βαλένθια, ενώ το δυστύχημα συνέβη σε απόσταση 150 χλμ., νοτίως της Βαρκελώνης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα