Τρομακτικό βίντεο: Όταν ο “ανεμοστρόβιλος” είναι κουνούπια

Τρομακτικό βίντεο: Όταν ο “ανεμοστρόβιλος” είναι κουνούπια
"Ανεμοστρόβιλος" από κουνούπια στο Μπουένος Άιρες

Ανατριχίλα προκαλούν οι εικόνες από το Μπουένος Άιρες, με έναν φαινομενικά ανεμοστρόβιλο να αποδεικνύεται ότι είναι μια τεράστια δίνη από έντομα.

Μπροστά σε ένα εντυπωσιακό όσο και τρομακτικό θέαμα βρέθηκαν κάτοικοι του Μπουένος Άιρες, στην Αργεντινή, καθώς αυτό που από μακριά φάνταζε ανεμοστρόβιλος, σχηματίζοντας έναν σκούρο πύργο προς τον ουρανό, κατέληξε να είναι μια τεράστια δίνη από έντομα.

Το παράξενο αυτό φαινόμενο οφείλεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, σε κουνούπια που “πλημμύρισαν” την περιοχή μετά από έντονες βροχοπτώσεις.

Ερευνητής του Κέντρου Παρασιτολογικών και Διανυσματικών Μελετών (CEPAVE), δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ: “Οι έντονες βροχές προκάλεσαν πλημμύρες με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλες δεξαμενές νερού όπου τα θηλυκά κουνούπια γεννούν τα αυγά τους”.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αυτή η κατάσταση οδηγεί συχνά στη γέννηση “τεράστιων αριθμών” εντόμων που “εισβάλλουν στις πόλεις” όπως φαίνεται να κάνουν στο βίντεο, με τον τεράστιο ανεμοστρόβιλο των εντόμων να φαίνεται ότι φτάνει εκατοντάδες μέτρα στον αέρα.

Αν και η απλή προοπτική εκατομμυρίων κουνουπιών μπορεί να απωθήσει πολλούς ανθρώπους μακριά, ο ερευνητής διαβεβαίωσε ότι τα έντομα δεν αποτελούν απειλή για τον άνθρωπο. Ωστόσο, έχουν τη δυνατότητα να παρεμβαίνουν στις γεωργικές δραστηριότητες.

Ο ερευνητής συνέστησε να μην ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του σμήνους λόγω του μικρού κύκλου ζωής των εντόμων. Αντ’ αυτού, συμβούλεψε τους κατοίκους να κλείσουν καλά τις πόρτες στα σπίτια τους για 15 ημέρες, καθώς μετά από αυτό το χρονικό διάστημα τα κουνούπια θα αρχίσουν να πεθαίνουν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version