Τσαβούσογλου: Δεν θέλουμε πόλεμο, αλλά θα προστατεύσουμε τα πλοία μας, αν χρειαστεί

Τσαβούσογλου: Δεν θέλουμε πόλεμο, αλλά θα προστατεύσουμε τα πλοία μας, αν χρειαστεί
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP

Εμμένοντας στις θέσεις του, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έστειλε έμμεση απειλή προς την Ελλάδα λέγοντας ότι "αν χρειαστούν προστασία τα πλοία μας θα την δώσουμε".

Στο ίδιο μήκος κύματος παραμένουν οι τοποθετήσεις του Μεβλούτ Τσαβούσουγλου αναφορικά με την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τα παρελκόμενα από τη συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, από την Ιταλία όπου βρίσκεται και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε “ότι η Τουρκία δεν θέλει να πολεμήσει με κανέναν αλλά αν πρέπει να προστατεύσω τα πλοία μου θα λάβω τα απαραίτητα μέτρα”.

Οπου πλοία, εννοείται ότι πρόκειται γι’ αυτά που φέρουν τα γεωτρύπανα για τις γεωτρήσεις που φέρονται να θέλουν να κάνουν οι Τούρκοι σε περιοχές πολύ κοντά στην Κρήτη.

Ο Τσαβούσογλου επέμεινε και στα περί συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου: “Εχουμε προτείνει να μην υπάρχουν μονομερείς δραστηριότητες στις έρευνες για το φυσικό αέριο όπως επίσης και την ίση κατανομή των εσόδων από τα κοιτάσματα. Η άλλη πλευρά όμως δεν επιθυμεί τη συνεργασία” σχολίασε αναφερόμενος στη στάση της Ελλάδας και της Κύπρου.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ, τόνισε ότι η Τουρκία δεν έχει πληροφόρηση ότι η Ελλάδα έχει ενεργοποιήσει τους S-300 στην Κρήτη αλλά έσπευσε να χαρακτηρίσει τη γενικότερη ελληνική στάση ως παιδαριώδη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα