Τσαβούσογλου: Η αγορά των S-400 δεν επηρεάζει τις σχέσεις Τουρκίας - ΝΑΤΟ

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την αγορά του ρωσικού συστήματος από την Άγκυρα επιχείρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα του βρίσκεται μέσα στο top-5 των χωρών που συμβάλλουν ουσιαστικά στην Ατλαντική Συμμαχία και ουδέποτε τέθηκε θέμα από τους εταίρους στο ΝΑΤΟ.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται γύρω από την αγορά των S-400 δεν επηρεάζει τις σχέσεις της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου από την Ταϊλάνδη όπου συμμετέχει στην Διάσκεψη της ASEAN (Ένωση των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας -- Association of Southeast Asian Nations).

«Δεν έχουμε προβλήματα με το ΝΑΤΟ, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις δηλώσεις του γενικού γραμματέα και του αναπληρωτή του αναφορικά με τους S-400 και άλλα θέματα. Η Τουρκία βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των χωρών, οι οποίες συμβάλλουν ουσιαστικά στο ΝΑΤΟ. Έτσι (το ζήτημα ότι η Τουρκία έχει προβλήματα με το ΝΑΤΟ) δεν τέθηκε στις συνόδους κορυφής του ΝΑΤΟ.

Το ζήτημα αυτό αφορά μάλλον τις διμερείς σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών» επεσήμανε ο Τσαβούσογλου.

Νωρίτερα ο Μεβλιούτ Τσαβούσογλου είχε συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ, με τον οποίο συζήτησαν διμερή και περιφερειακά θέματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: NATO, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ερντογάν: "Δεν μας δίνετε F-35; Μας συγχωρείτε, αλλά θα στραφούμε αλλού"

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση παράδοσης S-400 στην Τουρκία

Τσαβούσογλου: Αν οι ΗΠΑ επιβάλουν κυρώσεις για τους S-400, θα ανταποδώσουμε

SHARE: