Τσεχία: Αναβολή της απόφασης για άσκηση δίωξης στον Αντρέι Μπάμπις

Ο τσέχος πρωθυπουργός, Αντρέι Μπάμπις
Ο τσέχος πρωθυπουργός, Αντρέι Μπάμπις ARIS OIKONOMOU, POOL PHOTO VIA AP

Εισαγγελείς ανέβαλαν τη λήψη απόφασης για την απαγγελία κατηγοριών –ή μη– σε βάρος του τσέχου πρωθυπουργού, Αντρέι Μπάμπις.

Τσέχοι εισαγγελείς αποφάσισαν να καθυστερήσουν τη λήψη της πολυαναμενόμενης απόφασης για την πιθανή άσκηση δίωξης σε βάρος του πρωθυπουργού της χώρας, του Αντρέι Μπάμπις, επικαλούμενοι την ανάγκη να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας εξήγησε χθες ότι ο φάκελος της υπόθεσης θα επιστραφεί στην αστυνομία. Λέγεται πως υπάρχουν νέοι μάρτυρες που εκκρεμεί να καταθέσουν.

ADVERTISING

Οι εισαγγελείς αναμενόταν να ανακοινώσουν την απόφασή τους για την άσκηση δίωξης ή μη σε βάρος του δισεκατομμυριούχου και επικεφαλής της κυβέρνησης ως τα τέλη Αυγούστου.

Η έρευνα αφορά τη διάθεση ευρωπαϊκών κεφαλαίων ύψους εκατομμυρίων ευρώ για την ανέγερση του κέντρου ευεξίας και σπα "Η φωλιά του πελαργού" στην Πράγα, που ανήκει σε καταπιστευματικό ταμείο δικαιούχος του οποίου είναι ο κ. Μπάμπις. Διαρκεί σχεδόν έξι χρόνια.

Οι επιχορηγήσεις της ΕΕ φέρονται να δόθηκαν παράνομα.

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Median θέλει το κόμμα ANO του κ. Μπάμπις να διατηρεί ακόμη ευρύ προβάδισμά στις προθέσεις ψήφου: πιστώνεται το 26%, έναντι 21,5% της συμμαχίας φιλελευθέρων-συντηρητικών SPOLU («Μαζί»).

Στην Τσεχία θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές την 8η και 9η Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

SHARE:

24Media Network