Τσελίκ κατά Ελλάδας: Οι γαλλικές φρεγάτες δεν λύνουν το πρόβλημα, οι Γάλλοι δεν σας αγαπούν

Τσελίκ κατά Ελλάδας: Οι γαλλικές φρεγάτες δεν λύνουν το πρόβλημα, οι Γάλλοι δεν σας αγαπούν
Ο Ομέρ Τσελίκ AP

Ο Ομέρ Τσελίκ έκανε λόγο για "διάλογο χωρίς όρους", χαρακτήρισε "αγενή" τον Νίκο Δένδια και επιχείρησε να αποδομήσει τις γαλλικές κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στη συνήθη ρητορική της Τουρκίας κινήθηκε ο Ομέρ Τσελίκ μετά τη συνεδρίαση κομματικού οργάνου του AKP την Πέμπτη.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία (και πρώην Υπουργός) όταν ρωτήθηκε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και γενικότερα την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο χρησιμοποίησε τα επιχειρήματα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής με …. ολίγην από προκλήσεις.

Αφού λοιπόν χαρακτήρισε αγενή τον Νίκο Δένδια (για το επεισόδιο που είχε με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου μπροστά στις κάμερες κατά την επίσκεψη του Ελληνα ΥΠΕΞ στην Αγκυρα είπε ότι η Τουρκία είναι χώρα που διαπραγματεύεται.

“Το πρόβλημα δεν μπορεί να λύθει με την πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα το λύσουμε μόνοι μας, είμαστε γείτονες, η γεωγραφία μας κάνει γείτονες. Επίσης, η Αθήνα θα πρέπει να ξέρει ότι το ζήτημα των ΑΟΖ δεν λύνεται προσκαλώντας τις γαλλικές φρεγάτες στα επίμαχα σημεία. Και οι Γάλλοι δεν έρχονται επειδή αγαπούν την Ελλάδα” τόνισε μεταξύ άλλων.

“Χρειαζόμαστε”, συμπλήρωσε, “έναν διάλογο χωρίς όρους. Δεν μπορείς να έχεις μαξιμαλιστικές αξιώσεις και εν συνεχεία να έρχεσαι στο τραπέζι του διαλόγου. Είμαστε πάντα έτοιμοι για διαπραγματεύσεις με φίλους και γείτονες. Εμείς σταθήκαμε δίπλα τους σε σεισμούς και σε άλλες άσχημες καταστάσεις”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα