Τζεντιλόνι: Ναι σε Ευρωπαίο υπουργό Οικονομικών, όχι σε ελεγκτή

Italian Prime Minister Paolo Gentiloni arrives for a meeting of European Socialists prior to an EU summit in Brussels on Thursday, Oct. 19, 2017. European Union leaders are gathering for a two day summit to discuss migration, digital economy and Brexit. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
Italian Prime Minister Paolo Gentiloni arrives for a meeting of European Socialists prior to an EU summit in Brussels on Thursday, Oct. 19, 2017. European Union leaders are gathering for a two day summit to discuss migration, digital economy and Brexit. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert) AP

Με μεταρρύθμιση και αύξηση της αποτελεσματικότητας των κοινοτικών θεσμών, θα δοθεί απάντηση στο αίτημα για περισσότερη Ευρώπη, σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό

«Η Ιταλία τάσσεται υπέρ ενός Ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών, αλλά δεν πρέπει να είναι μόνον ένας ελεγκτής, κυρίως, ίσως, των μεσογειακών χωρών. Αυτό που χρειάζεται είναι να εργασθεί υπέρ των πολιτικών σύγκλισης», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, σε παρέμβασή του σε πολιτικό συνέδριο την Παρασκευή στη Ρώμη.

Παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός εκτιμά θετικά τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νομισματική ένωση και το Ευρωπαϊκό Ταμείο, ως «μια καλή βάση για την εκκίνηση της συζήτησης».

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί απάντηση στο μεγάλο αίτημα για περισσότερη Ευρώπη, «μεταρρυθμίζοντας και αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα των κοινοτικών θεσμών. Κάτι που πρέπει να αρχίσει από το ασθενέστερο σημείο τους, την οικονομική και νομισματική ένωση».

Κατά την άποψη του Πάολο Τζεντιλόνι, η στρατηγική αυτή πρέπει να συμβάλει στο «να μην οδηγήσει και πάλι, το 2018, σε μια κατάσταση βραδύτητας, ουσιαστικής παράλυσης και ελλιπών απαντήσεων».

(Πηγή: ΑΠΕ, φωτό: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία
SHARE:

24Media Network