Τζέρεμι Κόρμπιν: Πολλοί ψήφισαν με γνώμονα τον θυμό

default image

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου μίλησε για τους λόγους που οδήγησαν στην επικράτηση του Brexit, τις συνέπειες στα εργασιακά αλλά και την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος

Ο Κόρμπιν δήλωσε σήμερα ότι οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της εξόδου από την ΕΕ επειδή είναι θυμωμένοι από τη μεταχείριση που έλαβαν από διαδοχικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

“Πολλές κοινότητες απηύδησαν με τις περικοπές, την οικονομική αποδιάρθρωση και ψήφισαν με γνώμονα τον θυμό τους”, δήλωσε ο Κόρμπιν στο στην τηλεόραση του BBC.

Ο Κόρμπιν πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν συνέπειες στις θέσεις εργασίας στη Βρετανία ως αποτέλεσμα του Brexit, τις οποίες η κυβέρνηση πρέπει να ελαχιστοποιήσει. “Έρχονται δύσκολες μέρες, σίγουρα. Πρέπει να κάνουμε ο,τι περνάει από το χέρι μας για να προστατέψουμε τις εργασιακές συνθήκες”, είπε χαρακτηριστικά.

“Το αποτέλεσμα κάνει επιτακτικό το να κινηθούμε γρήγορα ώστε να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία. Πρέπει να εφαρμόσουμε το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας τώρα, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διετής διαδικασία εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση”, πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα