Η Τζίτζι Χαντίντ δεν θα βρίσκεται μεταξύ των ενόρκων στη δίκη Γουάινστιν

Η Τζίτζι Χαντίντ δεν θα βρίσκεται μεταξύ των ενόρκων στη δίκη Γουάινστιν
Η Τζίτζι Χαντίντ στο δικαστήριο του Μανχάταν AP

Η υπεράσπιση και η κατηγορούσα αρχή συμφώνησαν να μην κρατήσουν την καλλονή στο σώμα των ενόρκων της εμβληματικής για το κίνημα #MeToo δίκης.

Το τοπ μόντελ Τζίτζι Χαντίντ δεν θα βρεθεί μεταξύ των ενόρκων στη δίκη για σεξουαλικές επιθέσεις του πρώην παραγωγού του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν, καθώς εξαιρέθηκε σήμερα, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Έπειτα από την τυχαία επιλογή του ονόματός της από τους καταλόγους των πολιτών, το 24χρονο μοντέλο έφθασε στο δικαστήριο του Μανχάταν λίγο πριν από τις 9 το πρωί τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας), όπου την περίμενε πλήθος φωτογράφων και δημοσιογράφων με τις κάμερες ανά χείρας. 

Όμως, έφυγε χωρίς να γίνει αντιληπτή καμιά δεκαριά λεπτά αργότερα, σύμφωνα με αστυνομικούς, ενώ οι φωτορεπόρτερ ήταν απασχολημένοι αναμένοντας την άφιξη του κατηγορουμένου. 

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η υπεράσπιση και η κατηγορούσα αρχή συμφώνησαν να μην κρατήσουν την καλλονή στο σώμα των ενόρκων της εμβληματικής για το κίνημα #MeToo δίκης. 

Τη Δευτέρα, κατά τη φάση της προεπιλογής των ενόρκων, η Τζίτζι Χαντίντ διαβεβαίωσε τον δικαστή ότι θα μπορούσε να κρατήσει αμερόληπτη στάση στην υπόθεση. Παραδέχθηκε ότι είχε συναντηθεί με τον παραγωγό και γνώριζε και άλλα πρόσωπα που πιθανόν αναφέρονταν τα ονόματά τους κατά τη διάρκεια της δίκης, όπως τη Σάλμα Χάγιεκ, που κατηγορεί τον Γουάινστιν για σεξουαλική παρενόχληση. 

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της βιομηχανίας του θεάματος κατηγορείται για παρενόχληση και σεξουαλικές επιθέσεις από 80 και πλέον γυναίκες, μεταξύ αυτών διασημότητες όπως η Άσλεϊ Τζουντ, η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Λεά Σεϊντού.

Ωστόσο, στη Νέα Υόρκη θα δικαστεί για δύο κατηγορίες, έναν βιασμό και μια σεξουαλική επίθεση, έπειτα από την παραγραφή προηγούμενων αδικημάτων. 

Το μεγάλο ενδιαφέρον της υπόθεσης καθιστά δύσκολη την επιλογή των ενόρκων: περίπου 750 πιθανοί ένορκοι κλήθηκαν στη φάση της προεπιλογής και σχεδόν 200 περιμένουν μήπως τελικά επιλεγούν στο τελικό σώμα των ενόρκων, που θα αποτελείται από 12 ενόρκους και έξι αναπληρωματικούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα