Τζον Ντίλινγκερ: Εγκρίθηκε η εκταφή του διαβόητου γκάνγκστερ 85 χρόνια μετά τον θάνατό του

Ο Τζον Ντίλινγκερ σε φωτογραφία του 1934
Ο Τζον Ντίλινγκερ σε φωτογραφία του 1934 AP

Απαντήσεις στο ερώτημα αν ο "κτηνώδης ληστής", όπως τον περιέγραφε το FBI, είναι όντως θαμμένος σε ένα κοιμητήριο της Ιντιάνα, ψάχνουν οι συγγενείς του.

Ο διαβόητος γκάνγκστερ Τζον Ντίλινγκερ είναι όντως θαμμένος σε ένα κοιμητήριο της Ιντιάνα; Για να βεβαιωθούν, συγγενείς του ζήτησαν την εκταφή του πτώματος, 85 χρόνια μετά τον θάνατό του. Και οι αμερικανικές αρχές τελικά συμφώνησαν.

Μαζί με τη συμμορία του, ο Τζον Ντίλινγκερ –στη μεγάλη οθόνη τον ενσάρκωσε ο Τζόνι Ντεπ– λήστευε τράπεζες και οργάνωνε αποδράσεις από τη φυλακή την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης, τη δεκαετία του 1930. Ο "κτηνώδης ληστής", όπως τον περιέγραφε το FBI, είχε βρεθεί πολλές φορές στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων με τη δράση του.

ADVERTISING

Το 1934 έπεσε νεκρός από σφαίρες ομοσπονδιακών αστυνομικών και ενταφιάστηκε στο κοιμητήριο του Κράουν Χιλ, στην Ινδιανάπολη.

Όμως κάποιοι από τους απογόνους του αμφισβητούν αυτήν την εκδοχή.

Σε γραπτή ένορκη δήλωσή της, με την οποία ζητούσε την εκταφή του, η Κάρολ Τόμσον, ανιψιά του Ντίλινγκερ, ανέφερε ότι διαθέτει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο άνδρας που είναι θαμμένος στο Κράουν Χιλ δεν είναι ο θείος της. Για να στηρίξει την άποψή της, ανέφερε ότι το χρώμα των ματιών του πτώματος δεν ταίριαζε με εκείνο του θείου της, ούτε τα δακτυλικά του αποτυπώματα ήταν ίδια.

"Πιστεύω ότι είναι ζωτικής σημασίας να μάθουμε αν ο Ντίλινγκερ έζησε και μετά την υποτιθέμενη ημερομηνία του θανάτου του, στις 22 Ιουλίου 1934. Αν δεν σκοτώθηκε τότε, θέλω να μάθω τι του συνέβη, πού έζησε, αν απέκτησε παιδιά, αν τα παιδιά αυτά ή τα εγγόνια του είναι εν ζωή", τόνισε.

Το FBI εκτιμά ωστόσο ότι αυτή η εκδοχή δεν είναι παρά μια "θεωρία συνωμοσίας".

Το υπουργείο Υγείας της Ιντιάνα έδωσε πάντως την έγκρισή του και η εκταφή θα γίνει στις 31 Δεκεμβρίου. Η διεύθυνση του κοιμητηρίου από την πλευρά της διαφωνεί και η υπόθεση ενδέχεται να οδηγηθεί στα δικαστήρια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network