Τζορτζ Φλόιντ: Αίτηση διαζυγίου υπέβαλε η σύζυγος του δολοφόνου αστυνομικού

Τζορτζ Φλόιντ: Αίτηση διαζυγίου υπέβαλε η σύζυγος του δολοφόνου αστυνομικού
Ο πρώην αστυνομικός Derek Chauvin AP

Σε δήλωση που δημοσίευσαν, οι δικηγόροι ισχυρίζονται ότι η Kellie Chauvin καταστράφηκε από τον θάνατο του Floyd. Την ίδια ώρα, στις 500.000 δολάρια ορίστηκε η εγγύηση για τον πρώην αστυνομικό.

Η Kellie Chauvin, η σύζυγος του Derek Chauvin, του πρώην αστυνομικού της Μινεάπολης που κατηγορείται για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, υποβάλλει αίτηση διαζυγίου, αναφέρουν οι δικηγόροι της σε δήλωση.

Στη δήλωση που δημοσίευσαν τα δικηγορικά γραφεία της Sekula στη Μινεάπολη, οι δικηγόροι ισχυρίζονται ότι η Kellie Chauvin καταστράφηκε από τον θάνατο του Floyd. Μέσω των δικηγόρων της η Kellie Chauvin εκφράζει επίσης τη συμπαράστασή της στην οικογένεια του Floyd και εκείνων που σοκαρίστηκαν από το θάνατό του.

Έχει υποβάλει αίτηση για διάλυση του γάμου της με τον Ντέρεκ Τσάββιν”, έγραψαν οι δικηγόροι της. «Ενώ η κυρία Chauvin δεν έχει παιδιά από τον τρέχοντα γάμο της, ζητά με σεβασμό από τους φίλους της, τους ηλικιωμένους γονείς της και την εκτεταμένη οικογένειά της να τηρήσουν μυστικότητα κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου».

Ο Derek Chauvin συνελήφθη την Παρασκευή, λίγες μέρες μετά τη σύλληψη του θανάτου του Φλόιντ. Ο Chauvin εμφανίστηκε σε βίντεο να γονατίζει πάνω από τον Φλόιντ, πιέζοντας το γόνατό του στο λαιμό του Φλόιντ. Ο Floyd κηρύχθηκε νεκρός λίγο μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Το βίντεο και ο θάνατός του πυροδότησαν διαμαρτυρίες στη Μινεάπολη και σε εθνικό επίπεδο.

Ορίστηκε στις 500.000 δολάρια η εγγύηση

Σύμφωνα με το CNN η εγγύηση για τον πρώην αστυνομικό της Μινεάπολης Derek Chauvin ορίστηκε στις 500.000 δολάρια, μέσα από την ποινική καταγγελία που κατατέθηκε στο 4ο Δικαστικό Επαρχιακό Δικαστήριο της Μινεσότα.

Σύμφωνα με το έγγραφο, δεν έχουν τεθεί προϋποθέσεις για την απελευθέρωσή του. Το έγγραφο δεν δείχνει ότι ο Chauvin είναι ελεύθερος με εγγύηση, αλλά λέει ότι αν δεσμευτεί, η εγγύηση ορίζεται στις 500.000 δολάρια.

Το έγγραφο της εγγύησης:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα