Τζορτζ Μπλέικ: Πέθανε ο θρυλικός Βρετανός πρώην κατάσκοπος και διπλός πράκτορας της KGB

Ο Τζορτζ Μπλέικ κατά την επιστροφή του στο Λονδίνο το 1953 μετά την απόσπασή του στη Β. Κορέα. Ο Μπλέικ, Βρετανός διπλωμάτης που γεννήθηκε στην Ολλανδία, έγινε κομμουνιστής κατά τη διάρκεια τριών ετών σε αιχμαλωσία στη Β. Κορέα.
Ο Τζορτζ Μπλέικ κατά την επιστροφή του στο Λονδίνο το 1953 μετά την απόσπασή του στη Β. Κορέα. Ο Μπλέικ, Βρετανός διπλωμάτης που γεννήθηκε στην Ολλανδία, έγινε κομμουνιστής κατά τη διάρκεια τριών ετών σε αιχμαλωσία στη Β. Κορέα. ASSOCIATED PRESS

Πέθανε σε ηλικία 98 ετών ο θρυλικός διπλός πράκτορας, Τζορτζ Μπλέικ.

Ο Βρετανός, πρώην διπλός πράκτορας Τζορτζ Μπλέικ, που ενήργησε ως κατάσκοπος για τη σοβιετική KGB τη δεκαετία του 1950 που στη συνέχεια διέφυγε στη Μόσχα, πέθανε σε ηλικία 98 ετών, όπως ανακοίνωσαν σήμερα τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Τζορτζ Μπλέικ χρησιμοποίησε μια σκάλα από σχοινί και βελόνες πλεξίματος για να ξεφύγει από τη φυλακή το 1966, πέντε χρόνια από την 42χρονη ποινή του για προδοσία. Κατέληξε στη Σοβιετική Ένωση όπου εξακολουθούσε να λαμβάνει σύνταξη KGB.
Ο Τζορτζ Μπλέικ χρησιμοποίησε μια σκάλα από σχοινί και βελόνες πλεξίματος για να ξεφύγει από τη φυλακή το 1966, πέντε χρόνια από την 42χρονη ποινή του για προδοσία. Κατέληξε στη Σοβιετική Ένωση όπου εξακολουθούσε να λαμβάνει σύνταξη KGB. AP
Ο Τζόρτζ Μπλέικ, πρώην Βρετανός κατάσκοπος και διπλός πράκτορας που υπηρετούσε τη Σοβιετική Ένωση, 95 ετών σε φωτογραφία αρχείου, 15 Νοεμβρίου 2006.
Ο Τζόρτζ Μπλέικ, πρώην Βρετανός κατάσκοπος και διπλός πράκτορας που υπηρετούσε τη Σοβιετική Ένωση, 95 ετών σε φωτογραφία αρχείου, 15 Νοεμβρίου 2006. AP

"Ο δικός μας Θάνος", ένα ντοκιμαντέρ του NEWS247 για τον σπουδαίο Θάνο Μικρούτσικο, μέσα από τα μάτια και την ψυχή 20 δικών του ανθρώπων. Τραγουδοποιοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς, πολιτικοί, μουσικοί, περιγράφουν, θυμούνται, ζωγραφίζουν με λόγια και ψυχή, το πορτραίτο του Θάνου. Έρχεται την Δευτέρα 28/12 στο NEWS247.

«Σήμερα, ο θρυλικός…Τζορτζ Μπλέικ δεν υπάρχει πια. Αγαπούσε ειλικρινά τη χώρα μας, θαύμαζε τα επιτεύγματα του λαού μας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών Σεργκέι Ιβάνοφ στο Sputnik, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Τζορτζ Μπλέικ, πρώην κατάσκοπος, μιλά κατά τη διάρκεια συνέντευξης για τα 80α γενέθλιά του στη Μόσχα, 11 Νοεμβρίου 2002.
Ο Τζορτζ Μπλέικ, πρώην κατάσκοπος, μιλά κατά τη διάρκεια συνέντευξης για τα 80α γενέθλιά του στη Μόσχα, 11 Νοεμβρίου 2002. ASSOCIATED PRESS

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, Μεγάλη Βρετανία
SHARE: