Βαλς: Πολιτικό και ηθικό σφάλμα να βασίζεται κανείς στον πρόεδρο της Συρίας

default image

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς απευθυνόμενος στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζει πως στην προσπάθεια καταπολέμησης της τρομοκρατίας είναι πολιτικό και ηθικό σφάλμα να βασίζεται κανείς στον Σύρο πρόεδρο

“Όταν θέλουμε να επιτεθούμε στην τρομοκρατία, καταστρέφουμε αρχικά τις βάσεις του Ντάες”, του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς απευθυνόμενος στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, την παραμονή της επίσκεψης του τελευταίου στο Παρίσι.

“Παρατηρώ ότι δυστυχώς δεν είναι αυτή η ρωσική θέση”, συνέχισε ο Βαλς.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρωθυπουργό θα ήταν “ηθικό σφάλμα, φυσικά, αλλά κυρίως πολιτικό σφάλμα να βασίζεται κάποιος στον (πρόεδρο της Συρίας) Μπασάρ αλ Άσαντ”. Ο Βαλς εξέφρασε επίσης την απογοήτευσή του γιατί η λύση αυτή δεν συμπεριλαμβάνει “τις χώρες της περιοχής και κυρίως τις σουνιτικές χώρες”.

Παρ’ όλ’ αυτά, ο πρόεδρος Πούτιν παραμένει “ένας εταίρος για την εξεύρεση μιας βιώσιμης πολιτικής λύσης, μιας μετάβασης με την μετριοπαθή αντιπολίτευση και στοιχεία του καθεστώτος” στη Συρία, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ αναμένεται ότι θα έχει αύριο συνομιλίες στο Παρίσι με τον πρόεδρο Πούτιν, με βασικό θέμα την κρίση στη Συρία. Θα ακολουθήσει η σύνοδος που έχει ως αντικείμενο την ειρήνευση στην Ουκρανία.

Η Ρωσία εξαπολύει επιθέσεις από την Τετάρτη εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία αλλά και εναντίον “άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων” που μάχονται το καθεστώς του Άσαντ. Το ΙΚ δεν έχει παρουσία σε πολλές από τις ζώνες όπου εκτελούν αποστολές τα ρωσικά αεροσκάφη, γεγονός που γεννά αμφιβολίες για τους πραγματικούς στόχους της Ρωσίας στην περιοχή, αν δηλαδή θέλει να πολεμήσει τους τζιχαντιστές ή απλώς να βοηθήσει τον παραδοσιακό σύμμαχό της, τον πρόεδρο Άσαντ.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα