Βαρκελώνη: Γυμνοί ακτιβιστές, καλυμμένοι με αίμα διαδήλωσαν για τις "γούνες"

Βαρκελώνη: Γυμνοί ακτιβιστές, καλυμμένοι με αίμα διαδήλωσαν για τις "γούνες"
Βαρκελώνη: Γυμνοί ακτιβιστές, καλυμμένοι με αίμα διαδήλωσαν για τις "γούνες" YOUTUBE @RT

Ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν έξω από εμπορικό κέντρο της Σαραγόσα και διαδήλωσαν για τη χρήση γούνας από τις βιομηχανίες ενδυμάτων.

Γυμνοί ακτιβιστές, καλυμμένοι με ψεύτικο αίμα συγκεντρώθηκαν έξω από ένα εμπορικό κέντρο στη Σαραγόσα της Ισπανίας και διαδήλωσαν κατά της βιομηχανίας ενδυμάτων που θανατώνει ζώα με σκοπό την σύνθεση γούνας από το δέρμα τους, όπως αναφέρει και η DailyMail.

Η διαδήλωση έλαβε χώρα στις αρχές του μήνα, στην πλατεία Glorieta Sasera με τη συμμετοχή μελών της οργάνωσης "Anima Naturalis". Χαρακτηριστική η παρουσία μιας γυναίκας, η οποία κρατούσε ένα πλακάτ με την επιγραφή "Πόσες ζωές για ένα παλτό;"

Το νόημα της διαμαρτυρίας ήταν να απεικονιστεί με έναν τρόπο η εικόνα που έχουν τα ζώα όταν τους αφαιρείται η γούνα. Η αμφιλεγόμενη μέθοδος έχει απαγορευτεί στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη, αλλά στην Ισπανία είναι ακόμα επιτρεπτή.

Ο Guillermo Latorre, συντονιστής της ακτιβιστικής οργάνωσης δήλωσε χαρακτηριστικά στον τύπο "Ολοένα και περισσότερα κράτη απαγορεύουν την πρακτική αυτή, ακόμα και πόλεις όπως το Los Angeles. Παρ' όλα αυτά στην Ισπανία ακόμα υπάρχει debate πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η Prada για παράδειγμα από το 2020 και ύστερα δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει πραγματική γούνα σε κανένα από τα προϊόντα της. Αυτό, δεδομένης της επιρροής που ασκεί η εταιρία, είναι ένα τεράστιο βήμα".

SHARE: