Βαρόνος ναρκωτικών θα αποφυλακιστεί αν βρει 198.000.000 στερλίνες

Βαρόνος ναρκωτικών θα αποφυλακιστεί αν βρει 198.000.000 στερλίνες
© PA

Ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους ναρκωτικών στη Βρετανία, καλείται να εξαγοράσει την ελευθερία του. Ο ίδιος δηλώνει άφραγκος

Ο Curtis Warren, ένας διαβόητος έμπορος ναρκωτικών της Βρετανίας καλείται να πληρώσει το ποσό των 198 εκατομμυρίων στερλινών στη Βρετανική δικαιοσύνη.

Αν δεν καταβάλλει το ιλιγγιώδες ποσό, αντιμετωπίζει άλλα δέκα χρόνια κάθειρξης ως εγκέφαλος ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στην ιστορία.

Δικαστήριο στο Jersey διέταξε τον 50χρονο, πρώην νούμερο ένα στόχο της Ιντερπόλ, να καταβάλει το εν λόγω ποσό σε διάστημα 28 ημερών.

Ο γεννημένος στο Λίβερπουλ Warren βρίσκεται στην φυλακή του Belmarsh του Νοτιοανατολικό Λονδίνο από το 1997.

Γνωστός ως "Cocky" μετακίνησε το κέντρο  επιχειρήσεών του από το Λίβερπουλ, στην Ολλανδία και έγινε εκείνη την εποχή ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους κοκαΐνης στην Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του αρνήθηκε να συνεργαστεί και να δώσει οποιαδήποτε απάντηση. Η υπερασπιστική του γραμμή ήταν η σιωπή ώστε να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάτι εναντίον του.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο Warren είχε στενούς δεσμούς με τα καρτέλ της Νότια Αμερικής.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, δήλωσε πως αρνείται όλες τις κατηγορίες που του προσάπτουν, πως είναι εναντίον των ναρκωτικών και πως δεν έχει καπνίσει ή δοκιμάσει αλκοόλ ποτέ στην ζωή του.

Παράλληλα ισχυρίζεται πως είναι απένταρος πια, πως όλα του τα χρήματα έχουν εξαφανιστεί.

Πηγή: Independent

SHARE:

24Media Network