Βαρουφάκης: Να δώσει η Ελλάδα την υπηκοότητα στον Ντεπαρντιέ

Βαρουφάκης: Να δώσει η Ελλάδα την υπηκοότητα στον Ντεπαρντιέ

Τι προτείνει ο γνωστός οικονομολόγος για την υπηκοότητα του Γάλλου ηθοποιού

Βέλγιο και Ρωσία διχάζουν τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ ως προς την υπηκοότητα που μπορεί να λάβει, μετά την κόντρα του με την κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τον Έλληνα οικονομολόγο Γιάννη Βαρουφάκη, η Ελλάδα μπορεί να δώσει τη "λύση", προσφέροντας την υπηκοότητα στον Γάλλο ηθοποιό. Συγκεκριμένα, γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter με καυστικό τρόπο και το δέον χιούμορ:

"Ο Ντεπαρντιέ διχάζεται μεταξύ της Βελγικής και της Ρώσικης υπηκοότητας. Η Ελλάδα πρέπει να μπει στον ανταγωνισμό με το γενναιόδωρο πρόγραμμα φορολογικής ασυλίας για τους πλούσιους" (Depardieu torn between Belgian & Russian citizenship. Greece should enter the competition with our generous tax-immunity-for-the-rich scheme).

Το επίμαχο Tweet:

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέγραψε προεδρικό διάταγμα με το οποίο παραχωρεί την ρωσική υπηκοότητα στον Γάλλο ηθοποιό Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος απείλησε πρόσφατα να επιστρέψει το γαλλικό του διαβατήριο διαμαρτυρόμενος για την αύξηση της φορολογίας επί των πλούσιων Γάλλων. Ο Γάλλος ηθοποιός επιβεβαίωσε το αίτημα του.

"Ναι, υπέβαλα αυτό το αίτημα για το διαβατήριο και χαίρομαι που έγινε αποδεκτό. Αγαπώ τη χώρα σας τη Ρωσία, τους ανθρώπους της, την ιστορία της, τους συγγραφείς της", ανέφερε ο 64χρονος ηθοποιός σε επιστολή που μεταδόθηκε στα γαλλικά από το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Kanal Pervyi. Προς το παρόν πάντως δεν θα χρησιμοποιήσει το νέο του διαβατήριο, καθώς για την ώρα διαμένει στο Βέλγιο.

Σύμφωνα πάντως με την τελευταία απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γαλλίας, κρίθηκε αντισυνταγματική η φορολόγηση με συντελεστή 75% των πλουσιότερων Γάλλων φορολογουμένων.

SHARE:

24Media Network