Βασίλισσα Ελισάβετ: Το δώρο των 4 εκατ. ευρώ που έκανε σε δυο εγγονές της και δεν το χρησιμοποίησαν ποτέ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το δώρο των 4 εκατ. ευρώ που έκανε σε δυο εγγονές της και δεν το χρησιμοποίησαν ποτέ
Βασίλισσα Ελισάβετ 2022 Kirsty O'Connor/Pool Photo via AP, File

Μετά το διαζύγιο του Πρίγκιπα Άντριου με τη Σάρα Φέργκιουσον, η Ελισάβετ θέλησε να τακτοποιήσει οικονομικά τις κόρες του ζευγαριού.

H αείμνηστη Eλισάβετ είχε 8 εγγόνια και 12 δισέγγονα. Σε όλα έδειχνε την αγάπη της μέσω και δώρων που τους έκανε. Προφανώς και δεν αγχωνόταν για το ποσό που θα ξόδευε. Διάλεγε ό,τι έκρινε πως χρειάζονται.

Στην περίπτωση της Ευγενίας και της Βεατρίκης, κορών του Πρίγκιπα Άντριου και της Δούκισσας Σάρα Φέργκιουσον, η επί δεκαετίες μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας έδωσε 1.5 εκατομμύρια λίρες (σημερινές 3.500.000, δηλαδή 4 εκατομμύρια ευρώ) για να τους αγοράσει μια έπαυλη.

Ήταν το δώρο της, μετά το διαζύγιο των γονιών τους το 1997.

Το Birch Hall έχει επτά υπνοδωμάτια, τέσσερα μπάνια, πέντε σαλόνια, ένα γήπεδο τένις, εξωτερική θερμαινόμενη πισίνα, ξεχωριστό σπίτι για το προσωπικό (δυο υπνοδωματίων) και γη που απλώνεται σε 5 στρέμματα.

Η Ελισάβετ είπε στα κορίτσια πως τους το προσφέρει για να ζήσουν με τη μητέρα τους, χωρίς να αγχώνεται εκείνη για το πώς θα καλύψει τα έξοδα της οικογένειας.

Η μετακόμιση όμως, δεν έγινε ποτέ, με τις τρεις γυναίκες να συνεχίζουν να μένουν στο σπίτι όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.

Το 1999 αποφάσισαν να το πουλήσουν.

Έλαβαν το ποσό των 3.325.000 σημερινών λιρών σημερινών λιρών (3.851.620 σημερινών ευρώ).

Το 2017 το σπίτι ανακαινίστηκε και ‘βγήκε’ ξανά στην αγορά, για κοντά στα 5.000.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα