Βέλγιο: Δίδυμα αδέρφια αθωώθηκαν από το δικαστήριο επειδή δεν μπορούσαν να τους ξεχωρίσουν

Αστυνομικές δυνάμεις στο Βέλγιο
Αστυνομικές δυνάμεις στο Βέλγιο AP

Οι αρχές δεν μπόρεσαν να ξεχωρίσουν ποιο από τα δίδυμα αδέρφια ήταν ο δράστης της επίθεσης καθώς έμοιαζαν σαν δύο σταγόνες νερό.

Δικαστήριο του Βελγίου απέρριψε την κατηγορία σε βάρος δίδυμων που είχαν εμπλακεί σε καβγά, όχι επειδή έκρινε αν ευσταθούν ή όχι οι κατηγορίες, αλλά επειδή δεν ήταν σε θέση να ξεχωρίσει τα δύο αδέρφια.

Ο Ibrahim και ο Murat, δίδυμα αδέρφια, οδηγήθηκαν σε δίκη με την κατηγορία της επίθεσης και της πρόκλησης τραυματισμού σε βάρος άνδρα, κατά τη διάρκεια καυγά, τον Οκτώβρη του 2015.

Η αστυνομία διέθετε οπτικό υλικό από την κάμερα ασφαλείας, αλλά τα αδέρφια έμοιαζαν τόσο που ούτε η αστυνομία, ούτε το θύμα που δέχτηκε την επίθεση μπόρεσαν να αναγνωρίσουν τον θύτη.

ADVERTISING

Το δικαστήριο έκρινε πως δεν υπήρχαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ώστε να καταδικάσουν και τα δύο αδέρφια.

Τα 28χρονα δίδυμα, σύμφωνα με το BBC, ενεπλάκησαν στον καυγά όταν ο ένας έπεσε από το ποδήλατό του ενώ βρισκόταν σε δρόμο της πόλης Λέουβεν , μία πανεπιστημιούπολη στα ανατολικά των Βρυξελλών. Το ατύχημα προκάλεσε γέλια στους περαστικούς, κάτι που δεν άρεσε στα δύο αδέρφια, με αποτέλεσμα ο ένας να εκνευριστεί έντονα και να αντιδράσει ρίχνοντας γροθιά σε έναν άντρα, ενώ ο άλλος αδερφός προσπαθούσε να τον συγκρατήσει τραβώντας τον.

Παρ'όλο που και τα δύο αδέρφια κλήθηκαν να εξεταστούν για την υπόθεση, μόνο το ένα εμφανίστηκε, υποστηρίζοντας ότι αρχικά είχε προσπαθήσει να σταματήσει τον αδερφό του από το να επιτεθεί στον άνθρωπο, αλλά στη συνέχεια πως ήταν ο ίδιος αυτός που έριξε την γροθιά.

Η περιγραφή του δεν επιβεβαιώθηκε από το βίντεο και η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να πει με σιγουριά ποιος ήταν ποιος.

Τελικά οι εικόνες δεν χρησιμοποιήθηκαν στο δικαστήριο. Οι μάρτυρες που κλήθηκαν να δώσουν φως στην υπόθεση απέτυχαν.

"Είναι προφανές ότι ο ένας προσπάθησε να κρατήσει τον άλλον, επομένως δεν μπορεί να δικαστεί ούτε ως δράστης αλλά ούτε και ως συνεργός", δήλωσε ο δικαστής. Η αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο ένας από τα αδέρφια σίγουρα είχε εξαπολύσει επίθεση, αλλά δεν ήταν σε θέση να πει ποιος από τους δύο ήταν ο δράστης.

Πηγή: 

BBC

SHARE:

24Media Network