Βέλγιο: Έξι νεκροί, ανάμεσά τους κι ένα παιδί, από το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πλήθος – Δύο συλλήψεις

Βέλγιο: Έξι νεκροί, ανάμεσά τους κι ένα παιδί, από το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πλήθος – Δύο συλλήψεις
Αστυνομία στο Βέλγιο (Φώτο αρχείου) AP

Έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων κι ένα παιδί, σκοτώθηκαν στο Βέλγιο, όταν αυτοκίνητο ανέπτυξε ταχύτητα και έπεσε επάνω τους. Δεκάδες οι τραυματίες από το περιστατικό. Οι Αρχές δεν "βλέπουν" τρομοκρατική ενέργεια.

Στους έξι ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωής τους όταν αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής στη Λουβιέρ, της Βαλλονίας, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η δημόσια βελγική ραδιοτηλεόραση, rtbf.

Περισσότεροι από 20 είναι οι σοβαρά τραυματισμένοι, μεταδίδουν άλλα βελγικά μέσα ενημέρωσης. Οι αρχές ερευνούν εάν πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα ξημερώματα ομάδα περίπου 150 ανθρώπων είχαν συγκεντρωθεί για να συμμετάσχουν σε καρναβαλικές εκδηλώσεις μέσα στην ημέρα, όταν αυτοκίνητο ανέπτυξε ταχύτητα και έπεσε επάνω τους.

Συνελήφθησαν τα δύο άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο το οποίο έπεσε σε πλήθος στη Λουβιέρ, της Βαλλονίας όπως ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Εισαγγελέας της Μονς, Νταμιάν Βερλάιεν σε συνέντευξη τύπου. Είναι γεννημένοι το 1988 και το 1990 και έχουν συλληφθεί, ενώ δεν ήταν γνωστοί στις αρχές για παρόμοιες ενέργειες. Παράλληλα, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν φαίνεται να πρόκειται για τρομοκρατία ανέφερε ο Αναπληρωτής Εισαγγελέας.

Τα θερμά συλλυπητήριά της στις οικογένειες και τους φίλους όσων σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, εξέφρασε η υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου Annelies Verlinden. «Αυτό που υποτίθεται ότι θα ήταν ένα υπέροχο πάρτι, μετατράπηκε σε τραγωδία», τόνισε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα