Βενεζουέλα: Εμφύλιος στην αντιπολίτευση, ο Καπρίλες “καπελώνει” τον Γκουαϊδό

Βενεζουέλα: Εμφύλιος στην αντιπολίτευση, ο Καπρίλες “καπελώνει” τον Γκουαϊδό
O Ενρίκε Καπρίλες AP

Η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα διχάζεται σχετικά με τη συμμετοχή ή όχι στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Δεκεμβρίου.

Ο πρώην υποψήφιος για την προεδρία της Βενεζουέλας Ενρίκε Καπρίλες ζήτησε από τους πολίτες της χώρας να συμμετάσχουν μαζικά στις βουλευτικές εκλογές, ερχόμενος σε αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση που έχει καλέσει σε μποϊκοτάζ.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος έχει αναγνωριστεί μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας από περίπου 50 χώρες, έχει χαρακτηρίσει «απάτη» τις εκλογές της 6ης Δεκεμβρίου.

«Δεν μπορούμε να χάσουμε τον στόχο μας. Η πρότασή μας είναι (…) η αναγέννηση της δημοκρατίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Εκτός από τον Καπρίλες και ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Στάλιν Γκονσάλες έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές.

Ο Καπρίλες, που ήταν υποψήφιος το 2012 και το 2013 για την προεδρία, προτιμά, όπως δήλωσε, να μην αφήσει τους Βενεζουελάνους ψηφοφόρους «χωρίς επιλογή» σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Καλώ τη χώρα να κινητοποιηθεί και να πολεμήσει (…) δεν θα προσφέρουμε την Εθνοσυνέλευση στον Μαδούρο», τόνισε σε βίντεο που ανήρτησε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, αναφερόμενος στον πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.

Μάλιστα επιτέθηκε στον Γκουαϊδό που δεν έχει καταφέρει να εκδιώξει από την εξουσία τον Μαδούρο. «Ποιο είναι το σχέδιο;», κατήγγειλε ο Καπρίλες. «Να παίζει τον πρόεδρο στο διαδίκτυο; Πρέπει να σώσουμε τη Βενεζουέλα!».

Η Εθνοσυνέλευση είναι το μοναδικό σώμα που ελέγχεται από την αντιπολίτευση.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι κάλεσε παρατηρητές από την ΕΕ και τον ΟΗΕ να παραστούν στις εκλογές.

Παράλληλα, ο Μαδούρο έδωσε χάρη σε περίπου 100 διαφωνούντες και συνεργάτες του Γκουαϊδό, προκειμένου να «προωθήσει την εθνική συμφιλίωση».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα