Βενεζουέλα: Επίθεση με drones κατά του Μαδούρο

Βενεζουέλα: Επίθεση με drones κατά του Μαδούρο

Επίθεση με δύο drones που μετέφεραν εκρηκτικά και τα οποία φέρονται να κατέρριψαν ελεύθεροι σκοπευτές δέχτηκε κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο ηγέτης της Βενεζουέλας, χωρίς όμως να τραυματιστεί.

Επίθεση με εκρηκτικά δέχτηκε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ενώ απευθυνόταν σε πλήθος στο Καράκας στις 17:41 τοπική ώρα. Με διάγγελμά του μετά το συμβάν, ο Νικολάς Μαδούρο έκανε λόγο για επίθεση που οργανώθηκε από ακροδεξιές ομάδες της Βενεζουέλας σε συνεργασία με αντίστοιχες της Κολομβίας και τόνισε πως πίσω από την πράξη αυτή βρίσκεται ο κολομβιανός Πρόεδρος Juan Manuel Santos.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Βενεζουέλας που επικαλείται το BBC, εκρηκτικά τα οποία μετέφεραν drones, εξερράγησαν κατά την διάρκεια ομιλίας του. Ο υπουργός Επικοινωνιών Χόρχε Ροντρίγκεζ, δήλωσε πως επρόκειτο για επίθεση κατά της ζωής του προέδρου Μαδούρο, κατά την οποία τραυματίστηκαν επτά στρατιώτες.

Ο Μαδούρο, ο οποίος μιλούσε σε στρατιωτική εκδήλωση για τα 81 χρόνια της Εθνοφυλακής, στεκόταν δίπλα στην σύζυγό του και πολλούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους του στρατού της χώρας, ενώ η τηλεοπτική μετάδοση της εκδήλωσης διακόπηκε ξαφνικά με τον λόγο να μην είναι σαφής στους τηλεθεατές.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ομάδα εθνικιστών ανταρτών, Soldados de Franelas, οι οποίοι με ανάρτησή τους στο Twitter ισχυρίζονται ότι 2 drones μετέφεραν πλαστικά εκρηκτικά c4 και τα κατέρριψαν ελεύθεροι σκοπευτές πριν πλησιάσουν τον στόχο τους. Όπως αναφέρουν μάλιστα: “Αποδείξαμε ότι είναι ευάλωτοι, δεν το πετύχαμε σήμερα αλλά είναι ζήτημα χρόνου”.

Οι στιγμές που ακολούθησαν της επίθεσης καταγράφονται σε βίντεο, όπου φαίνεται και η διάλυση της τάξης των στρατιωτικών αλλά και το κτίριο στο οποίο κατέπεσε drone με εκρηκτικά, ενώ φωτογραφίες καταγράφουν την αντίδραση της φρουράς του Μαδούρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα