Βενεζουέλα: “Ναι” από τον Μαδούρο στη βοήθεια του FBI για την απόπειρα δολοφονίας του

Βενεζουέλα: “Ναι” από τον Μαδούρο στη βοήθεια του FBI για την απόπειρα δολοφονίας του
Η απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο AP

Για "τρομοκρατικά κύτταρα" στη Φλόριντα των ΗΠΑ, που σχετίζονται με την απόπειρα δολοφονίας του με drones, έκανε λόγο ο Βενεζουελάνος πρόεδρος.

Το “πράσινο φως” σε Αμερικανούς πράκτορες του FBI να μεταβούν στη Βενεζουέλα και να βοηθήσουν στη διερεύνηση της πρόσφατης απόπειρας δολοφονίας του με drones, άναψε ο πρόεδρος της χώρας, Νίκολας Μαδούρο.

Αυτό όμως θα γίνει υπό προϋποθέσεις. Αν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεχτούν να εξετάσουν “την πρόταση που έχει γίνει στο FBI να διερευνήσει πιθανό σύνδεση προσώπων στη Φλόριντα με την επίθεση…Τότε θα συμφωνούσα να έρθει εδώ το FBI”, δήλωσε ο Μαδούρο σε συνάντηση που είχε το βράδυ του Σαββάτου με ανώτερους αξιωματούχους του στρατού.

Σύμφωνα με τον Βενεζουελάνο πρόεδρο υπάρχουν “τρομοκρατικά κύτταρα” στην πολιτεία της Φλόριντα – τόπο κατοικίας μεγάλης κοινότητας μεταναστών από τη Βενεζουέλα – υπό την ηγεσία ενός άνδρα που ονομάζεται Οσμάν Ντελγάδο Ταμπόσκι, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι η “εγκέφαλος” της επίθεσης.

Οι δηλώσεις του Μαδούρο ήρθαν λίγες μέρες μετά από εκείνες του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Χόρχε Αρεάζα, ο οποίος επεσήμανε ότι ο Αμερικανός διπλωμάτης στο Καράκας που είναι αρμόδιος για τις σχέσεις των δύο χωρών, Τζέιμς Στόρι “εξέφρασε την ανησυχία του” για την δολοφονική επίθεση της 4ης Αυγούστου, καθώς και την “προθυμία της κυβέρνησής του να συνεργαστεί”.

Να θυμίσουμε ότι η επίθεση έγινε με δύο drones με εκρηκτικά, τα οποία πετούσαν προς τον Μαδούρο κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στο Καράκας. Ακολούθησε έκρηξη ενός εξ αυτών πριν φτάσει στον στόχο του ενώ το δεύτερο εξουδετερώθηκε από τις αρχές.

Η Βενεζουέλα έχει ανακοινώσει ότι έχει συλλάβει 10 άτομα, τα οποία κατηγορεί για συμμετοχή στην επίθεση με την υποστήριξη της γειτονικής Κολομβίας και ανθρώπων που ζουν στις ΗΠΑ.

Ο Μαδούρο έχει κατηγορήσει επανειλημμένα την Ουάσινγκτον ότι έχει συνωμοτήσει για να τον “βγάλει εκτός”. Το Σάββατο ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγόρησε εκ νέου τον Κολομβιανό πρόεδρο Χουάν Μανουέλ Σάντος για εμπλοκή στην απόπειρα.

Ένας εκ των υπόπτων που κρατείται στη Βενεζουέλα είναι ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Χουάν Ρεκέσενς. Η κυβέρνηση δήλωσε ότι ο Ρεκέσενς έχει παραδεχτεί ότι είχε επικοινωνία με έναν από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, ο οποίος υποτίθεται ότι έχει ομολογήσει τη συμμετοχή στην επίθεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα