Βενεζουέλα: Συνελήφθησαν πυροσβέστες που παρομοίασαν τον Μαδούρο με γάιδαρο

Πυροσβέστες στο Καράκας της Βενεζουέλας
Πυροσβέστες στο Καράκας της Βενεζουέλας AP

Οι επικριτές της προέδρου της Βενεζουέλας συχνά τον αποκαλούν με το παρατσούκλι "Μαμπούρο", από τη λέξη "μπούρο" που στα ισπανικά σημαίνει "γάιδαρος".

Δύο πυροσβέστες συνελήφθησαν από τον στρατό αυτήν την εβδομάδα με την κατηγορία ότι γύρισαν ένα βίντεο που διακωμωδούσε τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, παρομοιάζοντάς τον με γάιδαρο που επιθεωρεί τον πυροσβεστικό σταθμό τους.

Οι επικριτές της προέδρου συχνά τον αποκαλούν με το παρατσούκλι "Μαμπούρο", από τη λέξη "μπούρο" που στα ισπανικά σημαίνει "γάιδαρος".

ADVERTISING

Στο βίντεο ένας άνδρας οδηγεί έναν γάιδαρο, τραβώντας τον από ένα σχοινί, σε έναν πυροσβεστικό σταθμό στην Πολιτεία Μερίδα, στις Άνδεις. Ο αφηγητής λέει ότι πρόκειται για επίσημη επίσκεψη του προέδρου, με το στυλ που χρησιμοποιεί συχνά η δημόσια τηλεόραση. "Καλησπέρα, σύντροφοι, όπως μπορείτε να δείτε, δεχόμαστε επίσκεψη από τον πρόεδρο Μαδούρο. Πραγματοποιεί επιθεώρηση" λέει, ενώ ο γάιδαρος περπατάει αργά μέσα στο μισοφωτισμένο, σπαρτιάτικο σταθμό.

Τη στιγμή που το ζώο μασουλάει χορτάρι, ο αφηγητής ακούγεται να λέει: "Ελέγχει αν το γρασίδι είναι σε καλή κατάσταση ή όχι. Δηλώνει ότι είναι καλό – είναι το μοναδικό καλό πράγμα που έχουμε εδώ στον σταθμό". Και συνεχίζει: "Τώρα, πήγαινε στην τουαλέτα, για να δεις τις συνθήκες. Ή στην κουζίνα".

Μέλη της στρατιωτικής υπηρεσίας αντικατασκοπείας DGCIM συνέλαβαν τους δύο πυροσβέστες, τον Κάρλος Μπαρόν και τον Ρικάρντο Πριέτο, την Τετάρτη, σύμφωνα με την οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Espacio Publico. Μια άλλη μη κυβερνητική οργάνωση όμως ανέφερε ότι οι συλλήψεις έγιναν την Πέμπτη.

"Ξέρουμε ότι τους πήρε η DGCIM, αλλά δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται" είπε σήμερα η Μέρι Ισαμπέλ Ροντρίγκες, του Espacio Publico.

Το υπουργείο Πληροφοριών της Βενεζουέλας δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να σχολιάσει την υπόθεση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βενεζουέλα, Πυροσβεστική
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βενεζουέλα: Στην Κίνα ο Μαδούρο για εμπορικές συμφωνίες

Βενεζουελανοί καταφεύγουν μαζικά στην Ισπανία

SHARE:

24Media Network