Βιασμός κατάδικου στις Κεντρικές Φυλακές στην Κύπρο

Βιασμός κατάδικου στις Κεντρικές Φυλακές στην Κύπρο

Φρίκη στην Κύπρο. Βιασμός νεαρού κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας. Νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο

Με "καζάνι που βράζει" μοιάζουν οι Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας μετά την αποκάλυψη ότι νεαρός κατάδικος φέρεται να βιάστηκε το τελευταίο διάστημα από τέσσερις συγκρατούμενους του, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να νοσηλευτεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Έντονη ανησυχία εκφράζει το ΑΚΕΛ για την κατάσταση στις Κεντρικές Φυλακές και αναμένει να δει "πότε θα ενεργοποιηθεί η πολιτική ευθιξία" του υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου.

Ο υπεύθυνος του Γραφείου Νομικών του ΑΚΕΛ, βουλευτής Αριστος Δαμιανού, δήλωσε ότι "δυστυχώς, στο τραγικό φαινόμενο των τριών αυτοκτονιών στις Κεντρικές Φυλακές, προστέθηκε η εγκληματική ενέργεια του βιασμού ενός κατάδικου".

Υπενθυμίζουμε, ανέφερε, πως στο πρόσφατο παρελθόν ο κ. Ιωνάς Νικολάου απαιτούσε επίμονα την παραίτηση προκατόχου του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, σε ένδειξη πολιτικής ευθιξίας και πρακτικής ανάληψης της πολιτικής ευθύνης για τη δραπέτευση κατάδικου.

Αναμένουμε να δούμε, κατέληξε, "μετά από τρεις αυτοκτονίες και ένα βιασμό, για να μην υπενθυμίσουμε άλλα κακώς κείμενα στη δεκάμηνη θητεία του Υπουργού Δικαιοσύνης, πότε, με βάση τα δικά του κριτήρια, θα ενεργοποιηθεί η δική του πολιτική ευθιξία".

Οι Οικολόγοι ζητούν από τον υπουργό Δικαιοσύνης να παρέμβει δυναμικά και "χωρίς πολλά λόγια να βάλει τάξη στις Κεντρικές Φυλακές".

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network