Βιετνάμ: Έμεινε έγκυος για να μην εκτελεστεί

default image

Δύο δεσμοφύλακες στο Βιετνάμ καταδικάστηκαν σε φυλάκιση επειδή "έκαναν τα στραβά μάτια" ώστε μια κρατούμενη να μείνει έγκυος

Δύο δεσμοφύλακες στο Βιετνάμ καταδικάστηκαν σε πέντε και τρία χρόνια φυλάκιση επειδή “έκαναν τα στραβά μάτια” ώστε μια κρατούμενη, που αντιμετώπιζε την εσχάτη των ποινών, να μείνει έγκυος και να γλυτώσει την εκτέλεση.

Οι δεσμοφύλακες παραδέχτηκαν ότι βοήθησαν την 40χρονη Νγκουέν Τι Οανχ να έχει σεξουαλικές σχέσεις με άλλο κρατούμενο με στόχο να μείνει έγκυος και να μην εκτελεστεί, όπως ορίζει ο σχετικός νόμος της χώρας. Σύμφωνα με το νόμο αυτό οι γυναίκες που έχουν καταδικαστεί σε θάνατο, αλλά εγκυμονούν, εκτίουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η Νγκουέν είχε καταδικαστεί σε θάνατο τον Απρίλιο του 2006 όταν συνελήφθη έχοντας στην κατοχή της επτά κιλά ηρωίνης και 26 κιλά χαπιών αμφεταμίνης. Η περίπτωσή της είναι η πρώτη στα δικαστικά χρονικά του Βιετνάμ.
Η γυναίκα έφερε στον κόσμο τον περασμένο Μάρτιο ένα αγοράκι, το οποίο θα παραμείνει στη φυλακή μαζί της όσο θηλάζει. Αμέσως μετά θα το αναλάβει η οικογένειά της.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα