Βίκτορ Όρμπαν: Θα διαφυλάξουμε τη χριστιανική κουλτούρα της Ουγγαρίας

Βίκτορ Όρμπαν: Θα διαφυλάξουμε τη χριστιανική κουλτούρα της Ουγγαρίας
Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν AP

Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας στο πλαίσιο της αντιμεταναστευτικής πολιτικής που ακολουθεί, τόνισε για μια ακόμη φορά ότι «Η κύρια αποστολή της νέας κυβέρνησης θα είναι να διαφυλάξει την ασφάλεια και τη χριστιανική κουλτούρα της Ουγγαρίας»

Ο Βίκτορ Όρμπαν επιμένει στην εθνικιστική πολιτική του, η οποία κινείται προς τη κατεύθυνση της μη αποδοχής των μεταναστών στη χώρα καθώς και της απόκρουσης σε αυτό που αποκαλεί ξένη παρέμβαση.

Ο 54χρονος δεξιός πρωθυπουργός εκλέχθηκε για μια τρίτη διαδοχική θητεία στις εκλογές του περασμένου μήνα αφού το ισχυρό μήνυμά του κατά της μετανάστευσης τού χάρισε μια σαρωτική νίκη.

Το κόμμα του, το Fidesz, έχει τις 133 από τις 199 έδρες στο νέο κοινοβούλιο, γεγονός που θα του δώσει τη δυνατότητα να περνά οποιοδήποτε νόμο, ακόμη κι αυτόν που απαιτεί πλειοψηφία δύο τρίτων.

«Η κύρια αποστολή της νέας κυβέρνησης θα είναι να διαφυλάξει την ασφάλεια και τη χριστιανική κουλτούρα της Ουγγαρίας», δήλωσε ο Όρμπαν σε συνέντευξη Τύπου, αφού ο πρόεδρος του ανέθεσε τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Το κοινοβούλιο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά αύριο Τρίτη, οπότε ο Όρμπαν θα εκλεγεί επισήμως και πάλι πρωθυπουργός.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του την Παρασκευή, ο Ορμπάν δήλωσε πως η κυβέρνησή του οικοδομεί μια «χριστιανική δημοκρατία».

«Εργαζόμαστε για να οικοδομήσουμε μια παλαιάς σχολής χριστιανική δημοκρατία, ριζωμένη στις ευρωπαϊκές παραδόσεις … πιστεύουμε στη σημασία του έθνους και στην Ουγγαρία δεν θέλουμε να παραχωρήσουμε έδαφος σε οποιαδήποτε υπερεθνική επιχείρηση ή πολιτική αυτοκρατορία», δήλωσε ο Όρμπαν.

Ο Όρμπαν έχει κατηγορήσει μη κυβερνητικές οργανώσεις, που χρηματοδοτούνται από τον γεννημένο στη Βουδαπέστη δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος, για πολιτική παρέμβαση και ενεργό υποστήριξη της μετανάστευσης.

Έχει δηλώσει πως οποιαδήποτε οργάνωση εμπλέκεται στο ζήτημα της μετανάστευσης, θα πρέπει να ζητήσει άδεια από τις εθνικές αρχές ασφαλείας.

Ένας από τους πρώτους νέους νόμους που αναμένεται να περάσουν από το κοινοβούλιο είναι ένα νομοσχέδιο «Stop Soros», που θα επιβάλει φόρο 25% στις ξένες δωρεές προς ΜΚΟ οι οποίες υποστηρίζουν τη μετανάστευση.

Ο Σόρος έχει δηλώσει πως οι επιθέσεις εναντίον του είναι «ψέματα και διαστρεβλώσεις» και είναι σχεδιασμένες για να δημιουργήσουν έναν ψεύτικο εξωτερικό εχθρό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα