Βίντεο: Καρέ καρέ η στιγμή της κατάρριψης του αμερικανικού drone

Βίντεο: Καρέ καρέ η στιγμή της κατάρριψης του αμερικανικού drone

Το υλικό που απεικονίζει καρέ καρέ την κατάρριψη του αμερικανικού drone από ιρανικούς πυραύλους έδωσε στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο. Το περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη πάνω από το Στενό του Χορμούζ σε διεθνή εναέριο χώρο.

Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο το οποίο καταγράφει τη στιγμή που το αμερικανικό drone καταρρίπτεται από ιρανικούς πυραύλους. Το υλικό έδωσε στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο. Το περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη πάνω από το Στενό του Χορμούζ σε διεθνή εναέριο χώρο.

Δείτε το βίντεο:

Στο μεταξύ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, άφησε νωρίτερα να εννοηθεί ότι η κατάρριψη του αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους από το Ιράν ενδέχεται να οφείλεται σε "ανθρώπινο λάθος". 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι το αεροσκάφος δεν έφερε οπλισμό και βρισκόταν σαφώς σε διεθνή ύδατα. Πρόσθεσε ότι "θα είχε μεγάλη διαφορά" αν ήταν επανδρωμένο. 

"Έχω την αίσθηση ότι ήταν ένα λάθος κάποιου που δεν θα έπρεπε να λάβει αυτήν την απόφαση", είπε, χαρακτηρίζοντας "ανεύθυνο και ανόητο" όποιον το έκανε. 

"Νομίζω ότι το Ιράν πιθανότατα έκανε ένα λάθος – θα φανταζόμουν ότι ήταν κάποιος στρατηγός ή κάποιος που έκανε ένα λάθος καταρρίπτοντας αυτό το μη επανδρωμένο αεροσκάφος", συνέχισε. 

Όταν ρωτήθηκε ποια θα είναι η αμερικανική απάντηση στην κατάρριψη αυτού του αεροσκάφους, απάντησε αόριστα: "Θα δείτε". Στην ερώτηση αν είναι ακόμη διατειθεμένος να συνομιλήσει με το Ιράν, απάντησε λακωνικά: "Ας δούμε τι θα γίνει".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Ιράν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Τραμπ απειλεί με βομβαρδισμό το Ιράν: "Σύντομα θα το μάθετε"

Μπάιντεν: "Καταστροφή" η στρατηγική του προέδρου Τραμπ για το Ιράν

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης "κατέρριψαν" κατασκοπευτικό drone των ΗΠΑ - Διαψεύδει το Πεντάγωνο

SHARE:

24Media Network