Βίντεο: Καρέ - καρέ η σύλληψη ηγετικού στελέχους της Αλ Κάιντα

Βίντεο: Καρέ - καρέ η σύλληψη ηγετικού στελέχους της Αλ Κάιντα

Δείτε πώς συνέλαβαν ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα (Vid)

Βίντεο από τη σύλληψη του στελέχους της Αλ Κάιντα, αλ Λίμπι, στην Τρίπολη της Λιβύης από τις Αμερικανικές αρχές.

Τα πλάνα προέρχονται από κάμερες ασφαλείας και εικονίζει τη σύλληψη του ηγετικού στελέχους της Αλ Κάιντα Άμπου Άνας αλ Λίμπι, τον Οκτώβριο του 2013 στην Τρίπολη της Λιβύης από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις παρουσίασε στον ιστότοπό της η Washington post.

Στο ασπρόμαυρο βίντεο της 5ης Οκτωβρίου 2013 διακρίνεται ένα αυτοκίνητο σκούρου χρώματος να σταματάει μπροστά από ένα σπίτι. Η ώρα είναι 6.38 το πρωί και ακόμη δεν έχει ξημερώσει. Αμέσως μετά, ένα άσπρο φορτηγάκι σταματάει στ' αριστερά του οχήματος και βγαίνουν από μέσα τρεις ένοπλοι. Ένα άλλο λευκό αυτοκίνητο σταματάει μπροστά από το σκουρόχρωμο για να το εμποδίσει να φύγει.

Οι ένοπλοι ακινητοποιούν τον οδηγό του σκούρου οχήματος και τον αναγκάζουν να ανέβει στο φορτηγάκι. Ένας από αυτούς κάθεται στο τιμόνι του σκούρου αυτοκινήτου και τα τρία οχήματα απομακρύνονται αναπτύσσοντας ταχύτητα. Η σκηνή διαρκεί μετά βίας ένα λεπτό.

Ο συλληφθείς ήταν ο Νάζιλ Άμπντελ Χάμεντ αλ Ράγιε ή Άμπου άνας αλ Λίμπι, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο 49χρονος Λίβυος ήταν στον κατάλογο των καταζητούμενων επί 13 χρόνια καθώς οι ΗΠΑ τον κατηγορούσαν για συμμετοχή στις βομβιστικές επιθέσεις του 1998 στις αμερικανικές πρεσβείες της Κένυας και της Τανζανίας. Το FBI τον είχε επικηρύξει με το ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η επιχείρηση για τη σύλληψή του οργανώθηκε από τη CIA, το FBI και μια μονάδα της Δύναμης Δέλτα, των ειδικών δυνάμεων του στρατού ξηράς των ΗΠΑ.

Μετά τη σύλληψή του ο Λίμπι μεταφέρθηκε σε ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο, το USS San-Antonio και αμέσως μετά στις ΗΠΑ για να δικαστεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Footage Emerges of US Abduction of Accused Al-Qaeda Terrorist

SHARE:

24Media Network